Prof. Dr. Şentop fidan dikim törenine katıldı

Yayınlama: 31.05.2022 13:12
A+
A-

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifi ile düzenlenen İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamalarına ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’ne katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleri ile Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamalarına ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul’un Fethi’nin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’un fethiyle ilgili “Konstantiniyye elbet fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun ordusu, askeri ne güzel askerdir.” hadis-i şerifle başladı.

Aldığı resmi rakamlara göre şu anda 560 bin kişinin karşısında bulunduğunu belirten Erdoğan, “Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler, İstanbul’un inşallah 2023’e giden bu yolda, hazır olduğunuzu gösterdiniz.” ifadelerini kullandı.

Katılımcıları ve İstanbulluları selamlayan Erdoğan, “İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nden, 81 vilayetimizin tamamındaki tüm vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Rabbime, beni böyle şanlı bir milletin ferdi olarak dünyaya getirdiği için hamd ediyorum. Rabbime bana bu fetih nesline hizmet etme şerefi bahşettiği için hamd ediyorum. Rabbime bizleri bugün burada, şu güzel iklimde buluşturduğu için hamd ediyorum.” diye konuştu. Haber Merkezi

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi