Tekirdağ Marmaraereğlisi’nde 306 m² avlulu kargir ev icradan satılıktır (çoklu satış)

Tekirdağ Marmaraereğlisi’nde 306 m² avlulu kargir ev icradan satılıktır (çoklu satış)
A+
A-
T.C.
MARMARAEREĞLİSİİCRA DAİRESİ
2015/312 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Satışa konu taşınmaz Marmaraereğlisi ilçesi Marmaraereğlisi Mah. Silivri yolu ve mevkiinde bulunan 306,00 m² yüzölçümlü 5529 parsel numaralı bahçeli kargir ev vasıflı taşınmazın mahallinde yapılan tespitte, taşınmaz üzerinde 108,00m² zemin ve 1. kattan oluşan toplam 216,00 m² konut nitelikli bina bulunmaktadır. Bina oldukça bakımsız dumunda olup, kapı ve pencereleri ahşaptır. Binanın fiziki durumu nedeniyle bu haliye kullanılması mümkün bulunmamaktadır. Taşınmaz Marmaraereğlisi ilçesi Kamaradere Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde genellikle yazlık olarak kullanılan bahçeli konutlar bulunmaktadır. Taşınmaz tüm belediye hizmetlerinden yararlanmakta olup, ulaşımı oldukça kolay konumdadır. Taşınmaz Ayrık nizam 3 kat emsal konut alanında kalmaktadır. 3 kat, H:9,50 m, ön bahçe : 5,00 m, yan bahçe 3,00 m olduğu ve 1/1000 ölçekliimar planı içinde kaldığı anlaşılmaktadır. İstanbul İline yaklaşık 90 km mesafede turizm e sayfiye merkelerinden olan yerli ve yabancı yatırımcıların her geçen gün daha çok tercih ettikleri ve bu nedenle arazi fiyatlarının sürekli yükseldiği yerde parsel bulunmaktadır. Efektif yaşının 50-60 olduğu tahmin edilmektedir. Marmaraereğlisi belediyesinde binaya ait ruhsat ve mimari projeler bulunmamaktadır.
Kıymeti 616.162,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler : 3402 sayılı Kanunun 22.maddesinin 2. Fıkrasının a bendi uygulamasına tabiidir.
1. Satış Günü 08/09/2022 günü 11:20 – 11:25 arası
2. Satış Günü 10/10/2022 günü 11:20 – 11:25 arası
Satış Yeri : MARMARAEREĞLİSİ ADLİYESİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ODASI –
———————————————————————————————————————–
2 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Satışa konu taşınmaz Marmaraereğlisi ilçesi Marmaraereğlisi Mah. Silivri yolu ve mevkiinde bulunan 306,00 m² yüzölçümlü 5530 parsel numaralıarsavasıflı taşınmazın mahallinde yapılan tespitte, taşınmazın boş arsa durumunda olduğu ve taşınmaz üzerinde herhangi bir bina veya müştemilatın bulunmadığı tespit edilmiştir.. Taşınmaz Marmaraereğlisi ilçesi Kamaradere Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde genellikle yazlık olarak kullanılan bahçeli konutlar bulunmaktadır. Taşınmaz tüm belediye hizmetlerinden yararlanmakta olup, ulaşımı oldukça kolay konumdadır. Taşınmaz Ayrık nizam 3 kat emsal konut alanında kalmaktadır. 1/1000 ölçekli imar planı içinde kalmaktadır. 3 kat, H: 9,50 m, ön bahçe: 5 m, yan bahçe3m lejantındadır.
Kıymeti 459.000,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler : 3402 sayılı Kanunun 22.maddesinin 2. Fıkrasının a bendi uygulamasına tabiidir.
1. Satış Günü 08/09/2022 günü 11:45 – 11:50 arası
2. Satış Günü 10/10/2022 günü 11:45 – 11:50 arası
Satış Yeri : MARMARAEREĞLİSİ ADLİYESİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ODASI –
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Düzenlenecek açık artırma ilanının ilgililere tebliğ edilmesine, tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanının 7201 sayılı Tebligat Kanununun 28. maddesi gereğince ilanın tebliğ yerine geçmesine,7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/312 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.26/07/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.
Marka Flower Çiçekçi