Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Ülke genelinde yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı ‘eyyam-ı bahur’un etkisine girilecek.
Yeni haftada Tekirdağ’da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Uzmanlar 10.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmamaları konusunda vatandaşları uyardı.
Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl Temmuz ayının sonu ile Ağustos ayının başına rastlıyor.
Yerini “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, özellikle yurdun birçok bölgesinde etkisini göstermesi bekleniyor.
Vatandaşların sıcak günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarına dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Özellikle güneş ışınlarının en dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmamasını tavsiye edildi. Habertrak/Nijat Ayvaz