Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

T.C.
TEKİRDAĞ İCRA DAİRESİ
2020/3159 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İl, Süleymanpaşa İlçe, 3135 Ada, 1 Parsel, YAVUZ Mahalle/Köy, 4.Normal Kat 9 nolu Bağımsız Bölümde bulunan Mesken Nolu Bağımsız Bölüm Satışa konu taşınmazın 10/12/2020 tarihli bilirkişi raporunda; Bağımsız bölüm taşınmazın içinde olduğu bina, şehrin Altınova mahallesi Buzbağı sokağa cepheli, köşebaşı parseli olduğu, belediyenin her türlü hizmetinden faydalandığı, genellikle orta gelir grupların tercih ettiği bir mevkide ve ulaşımının kolay olduğu, Ana bina + 5 katlı olduğu, betonarme karkas olarak inşa edildiği, bina asansörlü ve doğalgaz sistem kaloriferli olduğu, yaklaşık 3 yıllık bina olduğu, yıpranmasının olmadığı, bağımsız bölüm kapalı olduğundan iç bölümleri gezilemediği, dış cepheden incelenip, ölçüldüğü, mesken 105 m2 brüt,90 m2 net kullanım alanına sahip olduğu, pencereler ısıcamlı PVC, dış kapısı çelik, iç kapılar ahşap panel imalat olduğu, kiracı tarafından mesken olarak kullanıldığı bilgisinin alındığı, bağımsız bölüme düşen arsa payı 35,54 m2 olduğu, kiralama ve satış kabiliyetinin iyi olduğu, taşınmaz konum itibari ile alt ve üst yapısı tamamlanmış olup hertürlü sosyal imkanlardan istifade edebilen konut ve sanayi alanında kalmakta olduğu, taşınmazın özellikleri, civarı taşınmazalaın alım satım rayiçleri, kamu ve belediye hizmetlerinin verildiği bir bölgede yer alışı, çarşı pazara alışveriş merkezlerine, okullara sağlık tesislerine olan mesafesi, yapımında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, olumlu ve olumsuz tüm etkenler göz önüne alınarak değerinin tespit edildiği, mesken niteliğinden taşınmaz 9/20 hisse oranı ile K**IM KA****AN adına kayıtlı olduğu ve hissesine düşen miktarı tespit edildiği rapor edilmiştir.
Adresi : Yavuz (Altınova) Mah. Buzbağı Sok. No:1 Akasya Apt. Daire No:9-Süleymanpaşa/Tekirdağ Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
Yüzölçümü : 616,32 m2
Arsa Payı : 10/114
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı Taşınmaz parsel imar planında Ayrık Nizam 5 katlı
Kıymeti : 180.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Kaydındaki gibidir.
HissePay/Payda :9/20
1. Satış Günü : 03/11/2022 günü 10:00 – 10:05 arası
2. Satış Günü : 28/11/2022 günü 10:00 – 10:05 arası
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/3159 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.19/09/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.