Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
Taşınmazın Özellikleri : Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Kumbağ Mahallesi, Kocacevizler Mevkiinde kain 247 Parsel nolu 3.000 m2 yüzölçümlü “Tarla” vasıflı taşınmaz.
Taşınmazın Hali Hazır Durumu: Taşınmaz boş arsa vasfında olup, tarla olarak kullanılmakta ve üzerinde tarım yapılmaktadır. Taşınmaz Kumbağ yerleşim yerinin içerisinde, meskün alanın bitişiğinde, tarımsal amaçla kullanılan taşınmazların yanında, kırmataş serili dar bir sokakta, gelişme alanında yer almakta olup merkezlere ve çarşıya uzaktır. Topoğrafik olarak hafif eğimli bir zemin üzerindedir. Çoban Gülü Sokağa cephelidir. İmar planı içerisinde İmar Kanunu 18.madde uygulamasına başlanmış olan bir bölgede yer almaktadır. Taşınmaz tapu kaydında her ne kadar tarla olarak kayıtlı ise de imar planı içerisinde olup imar düzenlemesine başlanmış, ancak henüz tamamlanmamış arsa vasfındadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede 2-4 katlı yazlık, apart ve bina nitelikli ayrık nizamda inşa edilmiş seyrek yapılar bulunmaktadır. Sahile 660 mt, Kumbağ merkeze 950 mt, Kumbağ limanına 1,9 km, Süleymanpaşa merkeze 11,5 km uzaklıkta olup özel araçlarla ve toplu taşıma ile ulaşımı mümkün olan bir konumdadır.
İmar Durumu : Uygulama imar planında 2 adet ayrık nizam 3 kat konut alanında ve imar yolunda kalmaktadır. Parselin de dahil olduğu bölgede 18. madde uygulaması yapılmaktadır.
Kıymeti : 2.700.000,00 TL
KDV Oranı : %8
1. Satış Günü : 10/02/2023 günü 14:00 – 14:05 arası
2. Satış Günü: 07/03/2023 günü 14:00 – 14:05 arası
Satış şartları :
1- İhale TEKİRDAĞ ADLİYESİ SATIŞ MEMURLUĞU ODASI KAT : -4’de açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır.(Nakit teminat ile ihaleye katılacak olanların ihale saatinden en az 15 dakika önce teminatlarını Mahkeme veznesine yatırmaları lazımdır.) Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Binde 5,69 oranında damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin () bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/25 Satış sayılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur.28/09/2022(İİK m.126)
() İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.