Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Dosya No :2022/36 Satış
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
Taşınmazın Özellikleri : Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Turgut Mahallesinde kain; 617 Ada, 22 Parsel nolu, 109,58 m2 yüzölçümlü, “Arsa” vasıflı taşınmaz üzerinde bulunan 6/36 arsa paylı, 2. Kat, 2 bağımsız bölüm nolu mesken.
Taşınmazın Hali Hazır Durumu: Taşınmaz üzerindeki yapı 6 katlı olup betonarme sistemde asansörlü olarak inşa edilmiştir. Isınma bireysel sistem doğalgaz ile sağlanmaktadır. 2 bağımsız bölüm nolu mesken 110 m2 büyüklüktedir. Mesken antre, salon, 3 oda, mutfak, wc (kiler olarak kullanılmaktadır), banyo ve 2 balkondan ibarettir. Salon ve odalar eski tip ahşap parke, mutfak, balkon, wc ve banyo zeminleri seramik, wc ve banyo duvarları tavana kadar fayans, diğer duvarlar plastik badanadır. İç kapılar eski tip ahşap kapı, pencereler pvc dir. Yıpranma oranı %30 ‘ dur.
İmar Durumu : Uygulama imar planında kentsel sit alanında kalmakta olup koruma amaçlı uygulama imar planında H:9.50, T2 ticaret alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 1.320.000,00 TL
KDV Oranı : %1
1. Satış Günü : 30/12/2022 günü 14:30 – 14:35 arası
2. Satış Günü : 27/01/2023 günü 14:30 – 14:35 arası
Satış şartları :
1- İhale TEKİRDAĞ ADLİYESİ SATIŞ MEMURLUĞU ODASI KAT : -4’de açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır.(Nakit teminat ile ihaleye katılacak olanların ihale saatinden en az 15 dakika önce teminatlarını Mahkeme veznesine yatırmaları lazımdır.) Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Binde 5,69 oranında damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin () bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/36 Satış sayılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur.12/11/2022(İİK m.126) () İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.