Tekirdağ Çerkezköy’de 5.745 m² tarla icradan satılıktır

Tekirdağ Çerkezköy’de 5.745 m² tarla icradan satılıktır
T.C.
ÇERKEZKÖY
İCRA DAİRESİ
2022/471 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Tekirdağ İl, Çerkezköy İlçe, KIZILPINAR Mahalle/Köy, 893 Ada, 8 Parsel, Tarla vasıflı taşınmazÇerkezköy İlçesi, Kızılpınar Mahallesi , Hizur mevkii 893 ada , 8 parsel tapu kaydında 5.745,74 m² tarla alanlıdır ve tarla vasfındaki taşınmaz üzerinde değer artırıcı herhangi bir yapı bulunmamaktadır.Taşınmaza özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.Etrafında seyrek olarak 500-600 metre mesafede çiftlik tarzında yapılar bulunmaktadır. Topoğrafik olarak %1-4 değişen eğimli ,geometrik olarak dikdörtgen bir yapısı vardır.Toprak yapısı ve eğim bakımından tarımsal mekanizasyona uygun olup, sulanmayan II.sınıf mutlak tarım arazisi olup cepheleri yine başka tarla vasıflı taşınmazlar ile sınırdır. TaşınmazÇerkezköy Belediye Hizmet Binasınakuş uçuşu yaklaşık 5 km. , Kızılpınar yerleşim alanlarına 2,50 km. mesafededir.Halihazırda yola cephesi yoktur. Keşif tarihi itibariyle (27.04.2022) tarla vasıflı taşınmazın buğday ekili olduğu görülmüştür. Taşınmaz üzerinde zirai amaçla kullanılmak üzere inşa edilmiş mekân, depo, sulama kanalları gibi yapıların bulunmadığı tespit edilmiştir. Çevresinde tarımsal araziler bulunmaktadır.
Adresi Kızılpınar Mah. Hizur Mevkii 893 Ada 8 Parsel Çerkezköy / TEKİRDAĞ
Yüzölçümü 5.745,74 m2 Arsa Payı 1/1
İmar Durumu : İnşaat tarzıÇerkezköy İlçesi, Kızılpınar Mahallesi 893 ada,8parsel imar dışında olup tarla vasfına sahiptir.
Kıymeti 919.318,40 TL KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler Diğer : Kaydındaki gibidir
1. Satış Günü 10/01/2023 günü 10:45 – 10:50 arası
2. Satış Günü 07/02/2023 günü 10:45 – 10:50 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu – Adalet Sarayı Giriş Kat ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesini Çerkezköy İcra Dairesi’ne ait T.Vakıflar Bankası Çerkezköy Şubesinde bulunan TR10 0001 5001 5800 7290 5028 84 İBAN numaralı emanet hesabına T.C. kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılması veya bu miktar kadar Milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanların müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. İhale anında elden getirilen nakit teminatlar kabul edilmeyecektir. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanunun 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir; alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Satıştan doğan Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, tapu harcının 1/2’si satış bedelinden karşılanacaktır. Taşınmaz üzerinde ipotek alacağı bulunması halinde, ihale bedeli ipotek alacağını karşılamıyor ise taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenmeyecektir.alıcıya ait olacak giderler ve hususlar : İhale damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve tapu dairesince alınacak başkaca masraflar ve taşınmazın tahliye ile teslim giderleri alıcıya ait olacaktır.Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içerisin de ihaleden kaynaklanan damga vergisi ve KDV yatırılmadığı taktirde resen İİK nun 133. Maddesi uyarınca ihalenin iptaline karar verilecektir.Ayrıca ihalenin kesinleşmesi ile tescilin verilmesinden sonra dosyada vukubulacak KDV ve damga vergisiile ilgili olarak oran açısından(Yargıtay 12. HD. 2015/21334 E. 2015/27771 K. GİB’nin 21.08.2013 Tarih 9376700041-1330(28/2012-86)160 sayılı yazıları gereği) ileride eksik alındığı tespit edilen bir bedel olması halinde; doğacak olan KDV fark, ceza ve faizlerinden sorumluluk ihale alıcısına ait olup, ihale alıcısı tarafından karşılanacaktır.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/471 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.17/11/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.
Marka Flower Çiçekçi