Romanlar Günü’nde anlamlı açılış

Romanlar Günü’nde anlamlı açılış
Yayınlama: 10.04.2023
Düzenleme: 10.04.2023 09:00
4
A+
A-

Süleymanpaşa Belediyesi’nce inşa ettirilen kadın ve gençlik merkezi, Romanların yoğun olarak yaşadığı Aydoğdu Mahallesi’nde, 8 Nisan Romanlar Günü’nde düzenlenen törenle açıldı.

Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışı için gerçekleştirilen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra il protokolü ve mahalle sakinleri katıldı.

ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİLER

Vali Aziz Yıldırım ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, açılış töreninden önce merkezdeki birimleri gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Çocuklarla yakından ilgilenen Yıldırım ve Yüksel, buradaki incelemelerin ardından Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin önünde düzenlenen açılış törenine katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

TOPLAM 755 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

İlk konuşmayı yapan Süleymanpaşa Belediyesi Etüt Proje Müdürü Gülcan Erol, kadın ve gençlik merkezini tanıttı. Yaklaşık bin 800 metrekare alana sahip olan projenin 365 metrekare zemin ve 390 metrekare normal kat olmak üzere toplam 755 metrekare olduğunu kaydeden Erol, “Merkezimizin zemin katında karşılama ve bekleme salonu, idari birimler, kuaförlük ve dikiş, aynı zamanda diğer eğitimlerin verileceği her biri 30 metrekare alana sahip 2 adet atölye, ayrıca müzik, çalgı atölyesi, sergi ve seminer alanı olarak kullanılabilecek 50 metrekare alana sahip çok amaçlı salon tasarlanmıştır. Birinci katta ise öğretmenler odası, 35 metrekare alana sahip kütüphane, resim, zeka ve akıl oyunlarıyla diğer eğitimlerin verilebileceği her biri 30 metrekare alana sahip 5 adet etüt merkeziyle 65 metrekare alana sahip bilgisayar dersliği planlanmıştır” diye konuştu. Merkezin bahçesinde açık alan etkinliklerinin yapılabileceği yerlerin bulunduğunu kaydeden Erol, basketbol ve voleybol oynanabilen çok amaçlı saha, çocuk oyun parkı ve dinlenme alanlarının tasarlandığını söyledi. Erol’dan sonra konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, merkezin yapımında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

ÖZELLİKLE ROMAN ÇOCUKLARA HİZMET VERECEK

Konuşmasına, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutlayarak başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise projeye emeklerinden dolayı Vali Yıldırım’a ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin’e teşekkür etti. Kadın ve gençlik merkezi projelerinin diğer mahallelerde de hayata geçeceğini kaydeden Yüksel, “Binanın her şeyi hazır. Eğitim ve öğretim bölünmesin diye bayramdan sonra eğitimlere başlayacağız. Çocuklarımız burada yabancı dillerde eğitim alabilecek. Kadınlarımız birçok kursta kendilerini geliştirebilecekler. Ortaokulda okuyup da liseye hazırlanan gençlerimiz ile üniversiteye hazırlanan gençlerimize de etüt merkezi hizmeti vereceğiz. Bu konuda Milli Eğitim ile koordineli çalışıyoruz. Biz hem kadınlarımıza hem çocuklarımıza hem de gençlerimize bu merkezlerimizde çok daha iyi hizmetler vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti. Dijital dünyanın ve internetin günlük hayattaki yerinin hızla arttığını aktaran Yüksel, özellikle çocukları sanal alanda gerçekleşen e-spora yönlendirmek istediklerini vurguladı. Cüneyt Yüksel, Roman çocukların eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Bilgisayar ve yazılım konusunda özellikle Roman çocuklarımızı eğitmek istiyoruz” diye konuştu.

YILDIRIM: KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULANACAK

Belediye Başkanı Yüksel’in ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise, gençlerin verimli zaman geçireceği, sosyalleşme veya enerjilerini atmaları konusunda faydalı alternatifler sunmanın önemine değinerek, şöyle devam etti: “Bu açıdan gençlerimizin sanatsal, sportif ve kişisel gelişim faaliyetlerine yönlendirilmeleri oldukça önem taşımaktadır. Gençler, zamanlarını değerlendirebilecek seçeneklere sahip olmazlarsa yeteneklerini ortaya çıkaramazlar. Bu da onların kişisel ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyebilir. Gençlerimizin sosyal etkinlikte bulunmaları, sanatla ilgilenmeleri, kültürlerini ve kendilerini geliştirmeleri, spor yapmaları için gereken mekanların yapılması  gençlerimizin geleceklerini olumlu etkileyecektir. Gençlerimizin zamanlarını verimli geçirmelerini sağlayarak ruh ve beden sağlıklarının daha iyi olmasına da destek olacaktır. Hangi ülke çocuklarının ve genç kuşakların iyi bir şekilde yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Çocuklarımız, gençlerimiz, bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. Tekirdağ Valiliği olarak Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz imkan ve tesisleriyle onların ruhsal ve bedensel gelişimleri konusunda gerekli desteği her zaman vermekteyiz.”

Bu merkezde, kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılarak yetenek ve becerilerini geliştirebilecek eğitimler verileceğini ve kadınların meslek edinmelerinin sağlanacağını vurgulayan Yıldırım, “Kadınlarımızın iş hayatına katılması, kendi ihtiyaçlarını karşılamaları yanında ev ekonomilerine de katkı sağlayacak, kendilerini daha özgür hissedecek ve aile bütçelerine destek olacaktır” diye konuştu. Açılış töreni Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdelenin kesilmesiyle sona erdi. Habertrak / F. Ozan Beysalan

Marka Flower Çiçekçi