Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

19 TUTUKLAMA
Tekirdağ’da, kendilerini “büyücü”, “medyum” ve “manevi hoca” olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı öne sürülen suç şebekesine yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonda 19 şüpheli tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
236 Kişi 46 Milyon TL Dolandırıldı
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında; şüphelilerin sosyal medya algoritmaları üzerinden özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde hedef kitle belirlediği tespit edildi.
Şüphelilerin, “üzerinizde ağır büyü var” diyerek vatandaşlara sahte ritüeller düzenlediği, muska yazma, büyü bozma, tılsım yapma ve “kurban bedeli” adı altında para talep ettiği belirlendi. Yapılan incelemelerde, 236 kişinin yaklaşık 46 milyon TL dolandırılarak mağdur edildiği ortaya çıktı.
Dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan materyallerin; hayvan kalıntıları, anlamsız semboller ve bez parçalarından oluştuğu, hiçbir dini veya ilmi dayanağının bulunmadığı bildirildi. Ayrıca mağdurlardan elde edilen kişisel verilerin tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanıldığı da tespit edildi.
6 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Şüphelilere yönelik İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Afyonkarahisar ve Gaziantep illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Çok Sayıda Suç Unsuru Ele Geçirildi
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda;
1 ruhsatsız tabanca
2 kurusıkı tabanca
2 ruhsatsız av tüfeği
Büyü yapımında kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda materyal (at nalı, yıldızname, büyü kitapları, el yazması büyü defterleri, tarot kartları, kemik ve muskalar)
39 bin TL nakit para
Çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve harici bellek
ele geçirildi.
19 Kişi Tutuklandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 19 şüpheli; “Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık”, “Şantaj” ve “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme ve Üye Olma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Haber Merkezi