Reklam

Dim’e Azerbaycan’dan büyük onur

Dim’e Azerbaycan’dan büyük onur
Yayınlama: 07.05.2026
A+
A-

 

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin kardeş ülke Azerbaycan’a özellikle Karabağ Savaşı sürecinde ve sonrasında verdiği uluslararası medya desteği anlamlı bir ödülle taçlandırıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Medya Ajansı tarafından, Azerbaycan milli matbuatının 150’nci yılı dolayısıyla ülkeye katkı sunan kişi ve kurumlara verilen “Azerbaycan Milli Matbuatının 150’nci Yıl Madalyonu” ve berat belgesi, Ankara’da düzenlenen programda KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’e takdim edildi.

Madalyon, Azerbaycan Matbuat Şurası Başkan Yardımcısı Elşad Eyvazlı tarafından verildi.

“KGK, AZERBAYCAN MEDYASIYLA BÜTÜNLEŞTİ”

Törende konuşan Elşad Eyvazlı, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Azerbaycan’a verdiği desteğin son derece önemli olduğunu belirterek, özellikle Karabağ savaşı döneminde KGK’nın uluslararası kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük rol üstlendiğini söyledi.

Eyvazlı, “Karabağ savaşımızda arkamızda dimdik duran, uluslararası kamuoyunu lehimize yönlendiren ve defalarca gazeteci heyetlerini Azerbaycan’a getirerek haklı davamızı dünyaya anlatan hep KGK oldu. KGK, Azerbaycan medyasıyla bütünleşti ve burada çok sayıda üyeye sahip oldu. Azerbaycan devlet yetkililerinin de takdirini kazanan KGK adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim’e bu önemli devlet nişanını takdim etmekten onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

DİM: “BİR MİLLET, İKİ DEVLET, BİR MEDYA DEDİK”

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise Azerbaycan’dan gelen ödülün kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade etti.

Dim konuşmasında, “Konseyimizin kuruluşundan bu yana kardeş Azerbaycan’ı her zaman ayrı bir yerde tuttuk. ‘Bir millet, iki devlet, bir medya’ anlayışıyla hareket ettik. Azerbaycan’ın haklı Karabağ mücadelesinde dünya kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması için yabancı gazetecileri bölgeye taşıdık, uluslararası medya çalışmalarına destek verdik” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in basın toplantılarına katıldıklarını belirten Dim, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ile de birçok kez bir araya geldiklerini söyledi.

Azerbaycan medyasıyla farklı platformlarda iş birlikleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Dim, son olarak Alanya’da Matbuat Şurası ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirtti.

Konuşmasının sonunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e, Medya Ajansı Başkanı Ahmet İsmayilov’a ve madalyonu Ankara’da takdim eden Elşad Eyvazlı’ya teşekkür eden Dim, söz konusu ödülü KGK’nın tüm üyeleri adına kabul ettiğini ifade etti. Haber Merkezi

 

Marka Flower Çiçekçi