Reklam

Kumbağ’da çevre kirliliği

Kumbağ’da çevre kirliliği
Yayınlama: 28.07.2026
A+
A-

 

 

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi’nde bazı vatandaşların çevreye karşı sergilediği duyarsız davranış tepki topladı. Mahallede bulunan palmiye ağaçları ile çiçeklerin diplerine bırakılan bira şişeleri, plastik atıklar ve çeşitli çöpler, çevre kirliliğine neden oldu.

 

 

PALMİYE AĞAÇLARININ DİBİ ÇÖPLE DOLDU

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Kumbağ sahilinde yaşanan görüntüler, çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Yol kenarındaki palmiye ağaçlarının diplerine gelişigüzel bırakılan cam bira şişeleri, pet şişeler, yiyecek ambalajları ve diğer atıklar hem çevre estetiğini bozdu hem de kötü bir görüntü oluşturdu.

VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Vatandaşlar, yeşil alanların ve peyzaj çalışmalarının korunması gerektiğini belirterek, çevreyi kirleten kişilerin daha duyarlı davranmasını istedi. Özellikle cam şişelerin kırılması halinde hem insanlar hem de sokak hayvanları için tehlike oluşturabileceğine dikkat çeken mahalle sakinleri, bu tür sorumsuz davranışların Kumbağ’a yakışmadığını ifade etti.

“ÇEVRE HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU”

Çevre temizliğinin yalnızca belediyelerin değil, herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan vatandaşlar, çöp kutularının kullanılmasının ve atıkların doğaya bırakılmamasının büyük önem taşıdığını söyledi. Yaz sezonunda nüfusun artmasıyla birlikte benzer görüntülerin yaşanmaması için denetimlerin artırılması ve çevre bilincinin güçlendirilmesi gerektiği dile getirildi.

Doğal güzellikleri ve sahiliyle öne çıkan Kumbağ’da ortaya çıkan bu görüntüler, çevreye karşı daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, herkesin ortak yaşam alanlarını temiz tutması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılması için sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi çağrısında bulundu. Habertrak/Salih Aydın

 

Marka Flower Çiçekçi