Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Yıllardır yatırıma hasret kalmıştı, dev hizmetlerle gelişiyor
Sultanköy’ün kaderi değişti
Yıllardır yatırıma hasret kalan Sultanköy Mahallesi’nin kaderi Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın başarılı çalışmalarıyla değişti.
Yıllardır kanalizasyon ve doğalgaz sıkıntısı yaşanan Sultanköy Mahallesi’nin kaderi Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın çalışmaları ile gelen yatırımlarla değişti. Mahallede yıllar sonra kanalizasyon hattı ve doğalgaz çalışmalarına aynı anda başlanarak adeta mahallenin kaderi bu dönemde değişti.
Sultanköy Mahallesi’nin ileri gelenlerinden Rafet Kıroğlu, mahallenin kaderinin dev yatımlarla değiştiğini belirterek, mahalle sakinlerinin daha önce bu denli yatırım görmediğini dile getirdi.
“YILLARDIR YATIRIMA HASRET KALAN MAHALLEMİZİN KADERİ DEĞİŞTİ”
Mahalle sakinlerinin yapılan yatırımların değerini bildiğini aktaran Rafet Kıroğlu; “Mahallemiz bilindiği gibi Tekirdağ’ın İstanbul’a açılan kapısı konumunda. Mahallemizin kanalizasyon eksikliği ve doğalgazın olmayışı bize yakışmayan bir durumdu. Mahallemizin kaderi bu dönemde değişti. Geçtiğimiz yıl aynı anda kanalizasyon hattı çalışmalarına ve doğalgaz çalışmalarına başlandı. Bu denli büyük yatırımların aynı anda başlaması hiç kolay değildir. Mahallemize yapılan bu yatırımlarda en büyük emek başta Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız İbrahim Uyan’ın bireysel görüşmeleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının destekleri ile olmuştur. 13 Milyon TL’ye ihale edilen kanalizasyon hattı çalışmaları doğalgaz çalışmaları ile aynı anda başlamıştır. Mahallemizde doğalgaz çalışmalarına başlanmasında en büyük pay yine Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan‘ın doğalgaz firmalarıyla yaptığı bireysel görüşmelerle olmuştur. Bunu tüm mahalle sakinleri, hatta tüm Marmaraereğlisi halkı bilmektedir. “diye konuştu.
“ÇALIŞMALARIN AYNI ZAMANDA BAŞLAMASI BÜYÜK BİR ŞANS”
Mahalleye yapılan yatırımlardan vatandaşların memnun olduğunu dile getiren Rafet Kıroğlu; “Doğalgaz ve kanalizasyon çalışmaların aynı anda başlaması mahalle açısından büyük bir şans. Çalışmalar farklı zamanlarda başlasaydı daha büyük ve uzun süreli sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilirdi. Şimdi bu kadar büyük yatırım alırken vatandaşımız yaşadığı sorunlar onlara rahata çabuk kavuşmanın umudunu veriyor. Tabi ki çalışmaların olduğu yerlerde sıkıntılar yaşanabilir. Bu her ilçe, her mahalle için aynıdır. Bizim en büyük şansımız çalışmaların eş zamanlı olarak yürütülmesidir. Başka yerlerde vatandaşın yolu bir kanalizasyon için, bir doğalgaz için kazılır, yıllarca kazılmadık yol kalmaz. Böyle olunca aynı zamanda yol yapım masrafları da artar. Bize en iyi hizmeti vermeye çalışan Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız İbrahim Uyan, doğalgaz çalışmaları ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ)’nin yürüttüğü çalışmaların eş zamanlı olmasını sağlamıştır. İki çalışmanın birbiriyle koordineli olarak yapılması yaşanabilecek sorunları en aza ve en kısa süreye indirmiştir. Mahalle sakinlerimiz çalışmaların bitmesiyle evlerinde ısınma sorunu yaşamayacak, aynı anda biten kanalizasyon çalışmaları sonrası da yollar bir kez ve en sağlam şekilde asfaltlanacaktır. “ifadelerini kullandı.
MAHALLE SAKİNLERİMİZ YATIRIMIN DEĞERİNİ BİLİYOR
Doğalgaz ve kanalizasyon hattı çalımlarının bitmesiyle mahallenin Tekirdağ’ın İstanbul’un arka bahçesi olmaktan çıkarak pırıl pırıl yolları ve modern doğalgazlı evleriyle Tekirdağ’ın İstanbul’a açılan mahallesi haline geleceğini ifade eden Rafet Kıroğlu, “Mahallemiz doğalgaz ve kanalizasyon hattı çalışmaları sonrası modern bir görünüme kavuşacak. Yerleşim konusunda da İstanbul’dan göç alacağı aşikâr. Mahallemizde yaşanan bu denli büyük yatırımları takip etmeyenler, mahallemize ihanet ederler. Yaşanan sıkıntıların iki çalışmanın aynı anda başlaması şansından dolayı en kısa sürede biteceğini herkes bilmektedir. Aynı anda birbirinden bağımsız kurumların çalışma yapmasını sağlamak büyük bir başarıdır. Mahalle sakinlerimiz bizlere tanınan bu şansı bilmekte, yaşadıkları sıkıntının en kısa sürede biteceğinin bilincindedir. Bilincinde olmayanlar başka bir yerde aynı anda bu denli büyük yatırım görmüş müdür? Görmedilerse gelip mahalle sakinlerimizden ve çalışmaları yürütenlerden bilgi alabilirler. Zaten mahalle sakinleri adına konuşanlar gerçekten bizimle aynı havayı solumayan ve mahallemizde yaşamayanlardır. “ifadelerini kaydetti.
“BAŞKAN UYAN BİZİM EN BÜYÜK ŞANSIMIZ”
Mahallenin kaderinin değişmesine karşı çıkanların yatırımları görmezden geldiğini söyleyen Rafet Kıroğlu; “Mahalle sakinlerinin yatırımlardan dolayı memnuniyetini yok sayanlar, bu denli dev yatırımlara gözlerini kapayanlar her yerde aynı teraneyi okumakta. Boş konuşup halkı galeyana getirmeye çalışanlara yöneticilerimiz yatırımlarla dersini veriyor ve halkta bunu hayranlıkla seyrediyor. Kendilerine en büyük dersin verileceğini görenler küplere binmekte, kanalizasyon ve doğalgaz çalışmalarına sırt çevirmektedirler. Başkanımız İbrahim Uyan’ın da dediği gibi onlar yollarını kaybetmiş, kendilerine hayırları yok ki vatandaşlara olsun. Yapılan yatırımlarının değerini söylemekten utanıp, şam şeytanlığına soyunarak kendilerini kandırıyorlar. Bizim halkımızın onların boş laflarına karnı tok. Yapılan hizmetler bittikten sonra Başkanımız Uyan’a teşekküre gelecekler. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Ayşe Çınar