Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Partililer seçim onlar geçim derdinde
24 Haziran’da yapılacak seçimler en çok da ekmeğini müzikten kazananları sevindirdi. Partilerin etkinliklerine katılan davulcular ve klarnetçiler ekmeğinin derdine düştü. Her partiye göre müzik çalan davulcular, bahşiş almadan aday adaylarını bırakmıyor
ROMANLAR BAYRAM ETTİ
Ekmeğini davul ve klarnet çalarak kazanan Tekirdağ’daki Roman vatandaşlar erken seçimi fırsat bildi. Düğün sezonu açılmadan piyasaya çıkan davulcular, partililerin hiçbir etkinliğini kaçırmıyor. Toplantı başlamadan önce toplantının yapılacağı yerin önünde hazır bekleyen davulcular, özellikle aday adaylarının hoşlanacağı parti şarkılarını çalıyor.
HER PARTİYE AYRI MÜZİKLERİ VAR
10 parmağında 10 marifet olan Roman çalgıcıların her partiye göre ayrı müzikleri var. AK Partililer’in ‘Dombra’, ‘Beraber ıslandık bu yollarda’, ‘Dik dur eğilme’, gibi müzikleri istediklerini kaydeden davulcular, MHP’lilerin ise ‘Türkiyem’ müziğini istediklerini söyledi.
SEÇİM DAVULCULARA İYİ GELDİ
Neredeyse bütün partilerin etkinliklerine katıldıklarını söyleyen davulcular, “Ekip halinde gidiyoruz. Özellikle aday adaylarından bahşiş alıyoruz. Bütün aday adaylarını tanıyoruz. Hangi partinin etkinliğine gidiyorsak onun müziğini çalışıyoruz. Etkinlik sonunda ise topladığımız paraları aramızda bölüşüyoruz” diye konuştular. Habertrak/Ferhat Akgün