Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Siyasi partilerde belediye meclis üyesi aday listelerinin belli olmasının ardından CHP Süleymanpaşa’da büyük bir gerginlik yaşanıyor. Bazı meclis üyelerinin adaylıktan istifa ettiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca meclis listesi halktan tamamen kopuk ve zayıf bir liste olarak yorumlanırken; Eşkinat, kentine değil kendine çalışıyor. Partisini uçuruma sürüklüyor.” yorumları dilden dile dolaşıyor.
EŞKİNAT KENDİNE YİNE KENDİNE ÇALIŞTI
CHP parti tabanı, henüz parti içerisinde tüm seçimleri kaybeden Eşkinat’ın tepeden inme adaylığını içine sindirememişken şimdide meclis üyesi listesi oluşturulurken yaşananlarla sarsıldı.
Adaylığı büyük tartışma konusu olan Ekrem Eşkinat’ın meclis listesinde birleştirici bir tavır sergileyip sergilemeyeceği merak konusu olmuştu. Beklentiler, diğer aday adayları ve örgütünde tasarruflarının sorulduğu bir meclis listesiyle birlik beraberlik içerisinde seçime girileceği yönündeydi.
“AK PARTİ KADAR OLAMADIK”
Ancak Ekrem Eşkinat, listeler yapılırken ne diğer 5 aday adayının fikrini aldı ne de listede örgütün istediği isimlere yer verdi.
Ak Parti’nin birleştirici ve parti içi muhalefeti kucaklayan bir liste yapmış olması ise CHP’de tansiyonu ve Eşkinat’a olan öfkeyi daha da arttırdı ve “Eşkinat sayesinde Ak Parti kadar olamadık.” yorumlarını da beraberinde getirdi.
Ekrem Eşkinat, sadece kendisine yakınlığıyla bilinen isimlerin yanı sıra Münür Karaevli’ye yakınlığıyla bilinen birkaç isme listesinde yer verdi. Eşkinat’ın birlik beraberlik oluşturulacak zemine kesinlikle yanaşmadığı kaydedilirken bu tavır partililer tarafından “Eşkinat, her zaman ki gibi sadece kendine çalıştı.” Şeklinde ifade edildi.
CHP ÖRGÜTÜ LİSTEDEN ÇEKİLDİ
Ayrıca CHP örgütüne yakınlığıyla bilinen ve seçilemeyecek sıralarda dolgu malzemesi muamelesi yapılarak listeye yazılan 3 önemli isim listeden istifa etti. Birkaç ismin daha istifasının cebinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu istifaların ardından CHP Örgütü Eşkinat’Iı listesinden çekilmiş oldu.
SON SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE MECLİS ORTAYA KARIŞIK
Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyasi partilerin aldığı oy sayılarına göre mecliste 12 AK Parti 12
CHP 4 İyi Parti meclis üyesi listede kendisine yer buluyor. Ancak CHP’nin Eşkinat yüzünden birlik beraberliği sağlayamaması ve Eşkinat’a olan kişisel tepkiler sebebiyle mecliste çoğunluğu kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor.
HALKTAN KOPUK LİSTE
Öte yandan Eşkinat’a yönelik en büyük eleştirilerin başında halktan kopuk olması geliyordu. Eşkinat’ın meclis listesiyle halka temas kurması da beklentiler arasındaydı. Ancak Eşkinat tarafından belirlenen listenin açıklanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Listede yer alan isimlerin büyük çoğunluğunun halktan son derece kopuk, sadece Eşkinat’a yakın isimler olduğu eleştirileri yüksek sesle ifade ediliyor.