Halk Sağlığı Haftası yürüyüşü

Yayınlama: 06.09.2019 10:31
A+
A-

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Edirne’de, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. 

Yürüyüş programı kapsamında Atatürk Anıtı’nda toplanan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde 25 Kasım Stadı’na kadar yürüdü.

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Atatürk Anıtı’nda yaptığı konuşmada bu yılın temasının “Anne ve Çocuk Sağlığı” olduğunu belirterek, hafta boyunca anne ve anne adayları olan kadınlar ve çocuklarla ilgili bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Halk sağlığı çalışmalarının tüm vatandaşlara yönelik sürdürüldüğünü dile getiren Kalkan, “Çocuklarımız açısından paydaşlarımızla sürdürdüğümüz aşılama programlarını okullarımızda devam ediyor. Yapılan taramalarla her yıl 12 bin çocuğumuzun engelli doğmaktan kurtulmuş oluyor. Trakya Üniversitesi Edirne Belediyesi ve Yeşilay ile halk sağlığı konusunda hizmet etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kalkan, 6 Eylül Cuma günü Eski Cami arkasında “Halk Sağlığı Sokağı” çalışması da yapacaklarını belirterek vatandaşları bilgilendireceklerini kaydetti.

Programa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Yeşilay Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

EDİRNE (AA)

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi