Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Lüleburgaz Belediyesi’nin Siteler Mahallesi’ndeki tamamlanmak üzere olan parka yapacağı “Göç Anıtı” alanında uzman heykeltıraşların ve göçmen derneklerinin oylarının belirleyici olacağı toplantıyla belirlenecek.
Sekiz göçmen heykeltıraşın katıldığı ve adaletli bir oylama olması için heykeltıraşların isimlerinin jüri toplantısında numara olarak yer aldığı çalışmanın kazananı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Kente kazandırılacak olan Göç Anıtı, sadece 1989’daki zorunlu göçü değil, Balkanlar’dan gerçekleşen bütün göç hareketlerini temsil edecek bir yapıda olacak.
Belediyenin, Siteler Mahallesi Açelya ve Manolya Sokak kesişiminde yer alan 5 bin metrekarelik parka yapacağı “Göç Anıtı’nı” heykeltıraşların eserlerinin yer aldığı oylama sonucunda belirleyecek. Bu kapsamda seçici kurulunda Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Heykeltıraş Tertip Komitesi Başkanı Niyazi Dedeoğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Leyla Güncer, Lüleburgaz Bulgaristan Göçmenleri Derneği (BUL-GÖÇ) Başkanı Yüksel Mert, Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) Başkan Yardımcısı Gülhan Çolak, Kültür İşleri Müdürü Reşide Candan ve Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Becerenel yer aldı.
ADALETLİ OYLAMA İÇİN İSİM DEĞİL NUMARA!
Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Göç Anıtı için ortaya konulan eserlerin adaletli oylanması için heykeltıraşlara numara verildi. Çalışma için Kültür İşleri Müdürlüğümüze 14 proje gönderen 8 heykeltıraşın isimlerinin bilinmemesi için sanatçılara numara verildi. Seçici kurulun yaptığı oylamanın ardından heykeltıraşların isimleri açıklanırken, seçici kurulun kararı önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Haber Merkezi