DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Belediye çevre duyarlılığına dikkat çekti

Yayın Tarihi: 26 Temmuz 2019 | Son Güncelleme :

26 Temmuz 2019 - 9:58

Belediye çevre duyarlılığına dikkat çekti

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Keşan Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ambalaj atık kafesleri koydu.

Belediye tarafından, şehir merkezinde nüfus yoğunluğunun olduğu, park ve bahçeler başta olmak üzere belirli alanlara ambalaj kafesleri monte edildi. Konulan kafeslerde kullanılmış plastik atıklar ve metal kutuların kaynağında ayrı toplanması sağlanacak.

Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmaları Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, çalışmaları yerinde inceledi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Uslu, çevre bilincinin oluşması açısından önemli adımlar attıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Ambalaj atık kafeslerinden şu an için 10 tane temin ettiklerini ifade eden Uslu, “Erikli Sahili’nde bulunan festival alanımıza 4 adet ambalaj atık kafesi monte ettik. Kalan 6 adet ambalaj atık kafesini ise şehir merkezimizde belirli alanlara koyuyoruz. Ayrıca festivalin tamamlanmasının ardından 4 adet ambalaj atık kafesini de şehir merkezinde belirleyeceğimiz alanlara koyacağız. Ambalaj atık kafeslerini koyacağımız noktaları belirlerken nüfus yoğunluğunun fazla olduğu, kolay ulaşılabilen alanları seçmeye özen gösterdik. Ambalaj atık kafeslerimizin içerisine kullanılmış pet ve metal şişeleri atacağız.”

Söz konusu çalışmayla kanyağında ayrı çöp toplamayı hedeflediklerini dile getiren Nuran Uslu, “Bu çevre bilinci konusunda attığımız sadece bir adım. Bundan sonraki süreçte ise evlerde çöp ayrıştırma bilincinin oluşturulması noktasında adımlar atacağız. Geri dönüşüm konusunda gereken bilinci oluşturmamız gerek. Vatandaşımıza sıfırdan bir alışkanlık kazandırmayı düşünüyoruz. Bu belediyemizin sözleşmeli olduğu bir şirket ile birlikte yaptığımız çalışma.”

Habertrak/Özlem İnan

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.