
[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]
Tekirdağ da faaliyet gösteren Pilavcı İbrahim’in sahibi Can Erten, lezzetli pirinç pilavı ve kendine has sunumuyla müşteri potansiyelini de her geçen gün arttırmaya devam ediyor.
Şubat ayında açılan Pilavcı İbrahim’in nezih ve küçük ortamını müşterilerin benimsediğini belirten Can Erten, lezzetli pilavın sırrının ise özel tereyağından ve kullanılan ürünlerin kalitesinden geldiğini söyledi.
“SAAT 15:00’A KADAR HER ŞEY BİTİYOR”
Öğlen başlayan ürün satışlarının saat 15:00 gibi kısa bir sürede tükendiğini söyleyen Erten, “Şubat ayında açıldık. Pilavımızı mevsim yeşillikleri ve turşu eşliğinde servis ediyoruz. Kuru fasulyeli pilav, etli pilav, tavuklu pilav, sade pilav ve tavuk soteli pilavımız var. Fiyatlarımız 6 TL’den başlıyor. En lüksü 10 TL. Karışık pilav 12 TL. Kendi yaptığımız ayranımız var. İlerleyen zamanlarda şube açmayı düşünüyoruz. Ama belli bir süre de geçmesi gerekiyor. Kendimizi biraz daha tanıtmalıyız. Müşteri potansiyelimiz bayağı yükseldi. Öğlen başlıyoruz ürünlerimizi satmaya. 1-2 saat içinde bitiyor. Genelde 3 gibi kapatıyoruz dükkânımızı. Sabahları mercimek çorbası servisimiz var. Kışın tavuk suyu ve kelle paça çorbamızı da menüye ekleyeceğiz. Başlangıçta arkadaşımla ortak olarak açmıştık bu dükkânı. Sonra arkadaşım ayrıldı. Şu an babamla birlikte sürdürüyoruz.” diye konuştu.
“ÜRÜNLERİMİZDE HİÇBİR YAN ÜRÜN YOK”
Erten, Tekirdağ’ın tüm mahallelerine paket servislerinin olduğuna dikkat çekerek “Dükkânımızda üç çalışanımız var. Pilavı, ciğeri, kuru fasulye ve çorbayı ben çıkartıyorum. Kışın kelle paça ve Karadeniz usulü, dana kuyruk haşlama yapıyoruz. Pilavın pirinci için orijinal Osmancık Pirinci kullanıyorum. Kullandığımız tereyağını da özel olarak İnecik’ten getirtiyorum. Tavuklarımız da her gün taze olarak kullanılıyor pilavımızda. Nohut da en kaliteli nohutlardan biri olan ‘İspanyol nohut’ tur. Dana etini de bonfileden yapıyorum. Ürünlerimizde hiçbir yan ürün yok. Mevlit ve cemiyetlere pilav da yapıyoruz. Dükkânımızı büyütmeyi düşünmüyorum. Küçük esnaf lokantası olarak devam edecek. Müşterim de büyümemizi istemiyor. Bazen buraya yemek yemeye gelen müşterilerimiz kuyruk oluşturuyor dükkânın önünde. Müşterilerimiz de sevdi konseptimizi. Esnafa da yönelik ekmek arası ciğer satışımız var. Her gün 20 kilogram ciğer çıkarıyoruz ve o da güzel gidiyor.” Şeklinde konuştu.
Habertrak/Özlem İnan