Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun ‘Ahilik Haftası’ nedeniyle basın açıklamasında bulundu.
Hoşgörü ve yardımlaşmanın değer kazandığı esnaflıkta, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunun altını çizen CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Geçmişten günümüze Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olmuştur.” İfadelerini kaydetti.
Gündoğdu, basın açıklamasında şu önemli başlıklara da yer verdi:
“GÜNÜMÜZDE AHİLİK KÜLTÜRÜ DAHA FAZLA ÖNEM KAZANMAKTADIR”
“İnsana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan ilkeleri önceleyen Ahilik Kültürü, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerleri yaşatmaktadır. Üretim ve tüketim ilişkisinin bozulduğu, çevre ve doğaya karşı acımasız davranıldığı, üretimin, gelirin adil dağıtılmadığı günümüzde Ahilik Kültürü daha fazla önem kazanmaktadır.”
“Bu doğrultuda; Yaşadığımız tüm ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen; eli, sofrası, kapısı açık, beli, dili, gözü bağlı, cömert, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün ve bilginin paylaşılarak büyüyen değerler olduğu Ahilik Kültürü’nü yaşayan ve yaşatan tüm esnaf ve sanatkâr meslektaşlarımın Ahilik Haftasını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” Haber Merkezi