“AZ KALDI UMUTSUZ OLMAYIN”

Yayınlama: 20.08.2022 12:34
A+
A-

KILIÇDAROĞLU, “HEPİMİZİN SORUMLULUKLARI VAR”

TEKİRDAĞ’A EN AZ 100 YIL HİZMET VERECEK

Tekirdağ’ın gelecek 100 yılına hizmet etmesi planlanan ve son teknoloji ile donatılarak inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı görkemli törenle hizmete açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında; “Biz demokrasi için, düşünce özgürlüğü için çalışanların haklarının korunması için altı lider bir araya geldik. Yeniden Türkiye’yi inşa edeceğiz. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Ancak Türkiye’nin büyük sorunlar yaşadığını bende biliyorum, sizde biliyorsunuz. Az kaldı umutsuz olmayın” şeklinde konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin; Tekirdağ’a yakışır, büyük ve modern yeni binasını hizmete açıyor olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Albayrak, “Tekirdağ’a en az 100 yıl hizmet verecek şekilde, son teknoloji ile donatılmış büyük ve modern hizmet binamızın açılış törenini gerçekleştiriyor olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasının açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal,  çevre il ve ilçelerin belediye başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hizmet binasının açılışında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı  Yüksel Özdal,  Teknik bilgilendirmede bulunarak;   “Katılımlarınız ile bizleri onurlandırdınız. Tekirdağ’ın en büyük ihtiyacı olan Belediye hizmet binası halkın kullanımına sunulmuştur. Yeni kent merkezinin bir cazibe merkezi olması amaçlanmıştır.” İfadelerine yer verdi.

“PROJE MODERN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI GETİRMEKTEDİR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin; Tekirdağ’a yakışır, büyük ve modern yeni binasını hizmete açıyor olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza hizmetin en kalitelisini en hızlı ve sürdürülebilir olarak ulaştırma adına yaptığımız tüm çalışmaların odağını oluşturacak olan yeni hizmet binamızın yapım çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Tekirdağ’a en az 100 yıl hizmet verecek şekilde, son teknoloji ile donatılmış büyük ve modern hizmet binamızın açılış törenini gerçekleştiriyor olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Modern şehircilik anlayışımızın bir ürünü olan bu büyük proje, Yeni Hizmet Binamızın yapımının yanı sıra yeni bir kent merkezi oluşturulmasını da kapsamaktadır. Hizmete sunmuş olduğumuz meydan, park, ticaret merkezi, bulvar yolları, cadde ve sokaklar hızla büyüyen ve gelişen kentimizin, planlı bir şekilde genişlemesine imkân sağlayacak. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile kurumsallaşma çalışmalarımızı tamamlamış oluyoruz. Çalışkan ve özverili ekibimizle birlikte halkımıza daha iyi koşullarda hizmet vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Yeni Hizmet Binamızın güzel Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyor, yerel yönetimlerdeki başarılarımızın mimarı olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimizin değerli üyelerine, bizleri bu göreve getiren vatandaşlarımıza, proje müelliflerine ve çok değerli mesai arkadaşlarıma en içten duygularımla teşekkür ediyorum.”  dedi.

“YENİDEN TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

Başkan Albayrak’ın ardından kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da olmaktan ve böylesine büyük bir projenin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuşmasında; “Biz demokrasi için, düşünce özgürlüğü için çalışanların haklarının korunması için altı lider bir araya geldik. Yeniden Türkiye’yi inşa edeceğiz. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Ancak Türkiye’nin büyük sorunlar yaşadığını bende biliyorum, sizde biliyorsunuz. Az önce Büyükşehir Belediye Başkanımız konuştu. Bina yaparken kredi verme sözü veriyorlar. Ama temel atıldıktan bir süre sonra krediyi kesiyorlar. Niçin? “Efendim Büyükşehir Belediyesi bir binayı bile yapamadı” propagandası için. Ama biz şunu yaptık. Tüm belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim. Size her türlü engeli çıkaracaklar. Ama sizin göreviniz şikayet etmek değil. Engeli aşacaksınız, gereğini yapacaksınız. Başkanımızda öyle yaptı ve bu binayı bitirdi. Tekirdağ’ın Marmara Bölgesi içinde özel bir önemi var. üç Kemallerin kenti burası. Tarihi kadim bir kent. Bu kadim kente de hizmet etmek de çok güzel bir şey. Dolayısıyla bu güzelliği Tekirdağlılara yaşatan değerli Belediye Başkanınızı hepinizin huzurunda yürekten kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

“HEPİMİZİN SORUMLULUKLARI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her evde zenginlik, her evde huzur olmasını istediklerini belirterek; “ Herkesin iş sahibi olduğu, herkesin huzur içinde çalışabileceği ortamların olmasını isteriz. Bizim genel amacımız daha güzel bir Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye, kadın erkek eşitliğinin olduğu bir Türkiye isteriz biz.” Dedi.

“DÜNYAYA BEN DE ANLATACAĞIM, SİZ DE ANLATACAKSINIZ”

Son dönemlerle bazı ciddi gelişmelerin olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Merkez Bankası Politika faizlerine bir puan getirdi. Vatandaş sanıyor ki bizimde faizimiz düştü. Hayır efendim. Taksicinin faizi düşmedi. Esnafın faizi düşmedi. Sanayicinin faizi düşmedi. Hiç kimsenin faizi düşmedi. Ama bankaların faizleri düştü. Merkez Bankasından kredi alacak olan bankaların faizleri düştü. Bankaların faizleri düştü fakat bankaların vatandaşa verdiği kredilerin faizi düşmedi. O faiz giderek arttı. Faiz geliri elde ediyorlar demektir. Demek ki faize karşıyız edebiyatı yapıp, bankalara, belli gruplara, çetelere kaynak  aktarıldığını hiç kimse unutmasın.  Eğer yolu yapıyorsanız bir liraya. Ona beş bin liralık garanti veriyorsanız, cebinizden dört bin lirayı alıyorlar demektir. Kim ödeyecek dört bin lirayı? Bu ülkenin fakiri, fukarası, işçisi, emeklisi hep beraber ödeyeceğiz. Yine bir şey yaptılar. Kur korumalı mevduat. Kur korumalı mevduatınızın olması için çok paranızın olması lazım. Bankaya yatırmanız lazım. Bankaya yatırdınız, 1-faiz garantiniz var. 2-Döviz garantiniz var. 3-Vergi muafiyetiniz var. Ayrıca vergiden de muafsınız. Emekçi kardeşlerim unutmayın. Asgari ücret alırken vergi veriyorsunuz, ama altı ayda 60 bin lira faiz alanlar bir kuruş bile vergi ödemiyorlar. Çiftçi, emekli, asgari ücretli yaptığı her türlü alışveriş dolayısıyla vergi öderken, kur korumalı mevduata para yatıranlar 6 ayda 60 milyon gelir elde ettiler. Bunun için beş kuruş bile vergi ödemeyecekler. O zaman var olan iktidar, faizi indirdim edebiyatı yapan iktidarın aslında bir avuç tefeciye çalıştığını dünyaya ben de anlatacağım, siz de anlatacaksınız. Birlikte anlatacağız. Bizim bütün milli değerlerimiz yabancı para karşısında değer kaybetti. Bütün milli kuruluşlarımız, arsalarımız çok düşük bedellerle satılıyor. Hepimizin sorumlulukları var.”

“MİLLETİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN”

“Faizi düşürmek, politika faizini düşürüp bankalara büyük karlar sağlayanları düşünün. Bu Merkez bankasının yönetiminin, iradesiz yönetimin, yukardan talimat alan yönetimin, milletin ekmeğiyle oynaması demektir. Milletin ekmeğiyle oynayanın ekmeği olmaz değerli arkadaşlar. Bunun böyle bilinmesi lazım. Bununda sizler tarafından her yerde, her tarafta anlatılması lazım. İşin özeti asla umutsuzluğa düşmeyin. Bu ülkenin güzel bir ülke olduğunu, zengin bir ülke olduğunu  unutmayalım.” Diyerek sözlerini noktaladı. Habertrak/Ayşe Keşkek

 

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi