NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde günde ortalama 1600-1700 hasta muayene oluyor. Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin kurulduğu 2008 yılından bu güne giderek artan bir şekilde Tekirdağ halkının ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştığını belirten Başhekim Doç. Dr. Fatih Horozoğlu. günde ortalama 1600-1700 hastanın muayene edildiğini söyledi.
ORTALAMA GÜNDE 40 AMELİYAT
Bu sayının zaman zaman 2 binlere ulaştığını söyleyen Horozoğlu, ‘’Hastanemizin 299 normal yatağı, 67 adet yoğun bakım yatağı bulunuyor. Bu bağlamda günde 30-50 ameliyat gerçekleşen hastanemizde her geçen gün hizmet kapasitesi artıyor. ’’dedi.
Araştırma hastanesinin kendi ölçeğindeki üniversite hastaneleri arasında öğretim üyelerinin doğrudan muayeneye katılımları, ayaktan muayene olan hasta sayısı, ayaktan hastaları karşılayan yatak sayısı gibi oranlarda başarılı olduğunu vurgulayan Horozoğlu, Trakya bölge insanının yoğun teveccühü nedeniyle tüm muayene taleplerini zaman zaman da karşılamada zorlandıklarını ifade etti.
Ancak tüm imkanları seferber ederek mevcut kapasitede iyileştirmeler yapmaya çalıştıklarını dile getiren Başhekim Horozoğlu, hastanede hizmet kalite standartlarını üst seviyelere taşıyarak Uluslararası Akreditasyonu sağlamak istediklerini ve bu sayede başta balkan ülkeleri olmak üzere bölgede Uluslararası Sağlık Turizminden pay almak istediklerini belirtti.
NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinden kalp hastalıkları ve kanser hastalıklarına önemli hizmet
Araştırma hastanesinin ülkemizde ve bölgemizde can kayıplarının önemli nedeni olan kalp hastalıkları ve kanser hastalıkları konusunda önemli bir hizmet vermekte olduğunu ifade eden Başhekim Horozoğlu, Kardiyoloji, Kalp Damar cerrahisi, Göğüs cerrahisi, Hematoloji ve Onkoloji alanlarında bölgemizdeki lider sağlık hizmeti sunucusu olarak 24 saat hizmet verildiğini söyledi.
Aynı şekilde Ortopedi kliniğinin hemen hemen tüm müracaat eden hastalara hizmet vermeye çalıştığını, Beyin Cerrahisi ve Nöroloji kliniklerinde kritik hastaların tedavilerinin yapılabildiğini kaydeden Başhekim Horozoğlu, ‘’bölgemizdeki en önemli Girişimsel Radyoloji altyapısı ile önemli hastalıklara müdahale edebiliyoruz. Kornea nakli, göz travmaları, ROP muayeneleri ve retina hastalıklarının tedavisinde Tekirdağ ve çevresindeki tek yetkili klinik olan Göz Kliniğimiz önemli bir hizmet veriyor. KBB Kliniğimizde önemli tümör ameliyatları gerçekleştiriliyor’’ dedi.
Fleksibl üreteroskopi, perkütan ürololojik cerrahiler üroloji kliniğinde yapılıyor
Fleksibl üreteroskopi ve perkütan ürololojik cerrahiler gibi son teknoloji ameliyatların Üroloji kliniğinde başarı ile yapıldığını sözlerine ekleyen Başhekim Horozoğlu, ayrıca modern Doğumhanesi ve üst düzey Ultrasonografi’leri ile günden 100’e yakın hastanın Kadın Doğum kliniğinde muayene ve tetkiklerinin yapılmakta olduğunu söyledi.
Plastik Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi kliniklerinin öğretim üyesi sayılarının artmasıyla giderek daha fazla hastaya hizmet vermeye başladığına dikkat çeken Başhekim Horozoğlu, Genel cerrahi kliniği bünyesinde ise her türlü kanser ameliyatının yapıldığını, Meme hastalıkları tanı ve tedavi merkezi ve bir Organ nakli merkezinin de hastane bünyesinde hizmet vermekte olduğunu belirtti.
Üçüncü düzey Çocuk ve Yenidoğan yoğun bakımlarının de hizmet vermeye devam ettiğine işaret eden Başhekim Horozoğlu, Göğüs Hastalıkları ve Nöroloji kliniklerinin ortak kullandığı akredite bir Uyku Merkezi’nin de önemli bir işlevi olduğuna dikkat çekti.
Endokrinoloji, Gastroenteroloji ve Romatoloji gibi İç Hastalıkları kliniklerinin yoğun taleple karşılaştığını, Dermatoloji ve Fizik Tedavi kliniğinin Ayaktan ve Yatan bölümlerinin entegre kapasite üstü bir hizmet verdiğine vurgu yapan Başhekim Horozoğlu, yakın gelecekte hastanede önemli kapasite artışları planladıklarını, PET-BT görüntüleme merkezi, radyasyon onkolojisi tedavi merkezi, palyatif bakım merkezi, infertilite merkezi, moleküler genetik ve doku tiplendirme laboratuvar hizmetlerinin başlatılması için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Başhekim Horozoğlu şunları kaydetti. ‘’Mesai dışı muayene hizmetleri konusunda yanlış bir algı olduğunu düşünüyorum. Zannımca ilave alınan ücretlerin tamamının hekimlere verildiği düşünülüyorsa bu yanlıştır. Akşam 16,00’dan sonra yapılan özel muayenelerde alınan ücretin yarısına yakın kısmı öğretim üyelerine ayrılıyor. Bu miktarın da bir kısmı vergi olarak kesiliyor. Kalan kısımları da hastane hizmetlerinin kaliteli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için ilaç, tıbbi malzeme vb. hizmetlerde kullanılıyor. Hastanemizdeki hizmetlerin ulaşılabilir, kaliteli, güvenli ve sürdürülebilir olması için halkımızın desteğine ihtiyaç var, sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziksel saldırıların arttığı bir dönemde hasta ve yakınlarının duyarlı ve anlayışlı olmalarını temenni ediyorum. Hastalarımıza ve tüm bölge halkına bir müjde vermek istiyorum. Çok yakın bir zamanda hafta sonu Cumartesi günleri de mesai dışı muayene hizmetlerini başlatacağız’’
Habertrak/Serhat Yeşilipek