“Bu iş sınavla olmaz”

Yayınlama: 30.07.2022 23:30
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, öğretmenlerin kariyer planlamasının sınav esasına göre yapılamayacağını bir kez daha yineleyerek, MEB’in sınav uygulamasından derhal vazgeçmesini istedi.

10 yılını dolduran her öğretmenin uzman öğretmen, 20 yılını dolduran  her öğretmenin de başöğretmen olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Varma, “Aksi takdirde öğretmeni kamuoyu önünde tartıştıracaksınız!” dedi.

Sınav uygulamasının kabul edilemez bir gerçek olduğunu söyleyen Varma, zaten yıpratılan öğretmenlik mesleğinin bu şekilde daha da tahrip olacağını bildirdi.

Varma açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “10 yıllık her öğretmen uzman öğretmen, 20 yıllık her öğretmen de başöğretmen olarak değerlendirilmelidir. aksi takdirde öğretmeni kamuoyu önünde tartıştıracaksınız! MEB, öğretmeni velinin ve öğrencinin önüne atacak, zaten yıpratılan mesleki saygınlığı daha da tahrip edecek ve yeni tartışmalara neden olacak sınav uygulamasından derhal vazgeçmelidir.” Haber Merkezi

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi