
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları ve kadın meclisleri ve Kadına Şiddeti Durduracağız Platformu tarafından kadına şiddete karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı.
Avrupa ülkelerinden bile daha önce kadına seçme seçilme hakkı verilen ülkemizde hala kadın cinayetlerinin olmasının son derece rahatsız edici olduğunu söyleyen Başkan Albayrak; “Kadın cinayetlerinin olmaması lazım. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını Avrupa ülkelerinden önce verdi. Son yıllarda kadın cinayetlerinin artmasını, kadına şiddetin artması beni son derece rahatsız ediyor. Bu soruna caydırıcı tedbirler getirilmesi lazım. Kadın cinayetlerini konuşmak bile beni rahatsız ediyor. Bu kadar güzel bir ülkede kadın cinayetlerinin olması bizi derinden üzüyor.” diyerek sözlerini tamamladı.
Basın açıklamasına katılan kadınlar da Başkan Albayrak’a kadın cinayetlerine karşı yapılan açıklamaya katılarak gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler. Habertrak/Serhat Yeşilipek