
Babaeski Halk Eğitimi Merkezi, 2017-2018 yeni eğitim ve öğretim yılı programı içinde yer alan “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk” kursu başladı.
Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, haftanın, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri, saat: 18:30 – 21:15 arası verilecek olan kursa, şuana kadar toplam 40 kursiyer öğrenci başvurdu. Babaeski Halk Eğitimi Merkezi’nde, üç yıldır Diksiyon ve Beden Dili Eğitmenliği yapan, Uluslararası Bilim ve Eğitim Konfederasyonu’ndan NLP Pratisyenlik ve Etkili İletişim İkna ve Etkili Konuşma Eğitimi Belgesi alan ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası ilişkiler Mezunu olan Sabriye Akın, “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk” kursunun toplam 45 gün süreceğini söyledi.
“DOĞRU BİR İLETİŞİM DOĞRU VE DÜZGÜN TÜRKÇEDEN GEÇER”
Bu eğitimin herkes tarafından alınması gerektiğini belirten, Kurs Öğretmen Sabriye Akın, “Harfleri A’dan Z’ye kadar doğru seslendirerek, telaffuzunuzu düzeltmek, etkili bir ses tonu ile beden dilinizi de doğru kullanarak, etkili ve ikna edici konuşabilirsiniz. Bence bu eğitimi herkes almalı. Doğru bir iletişim doğru ve düzgün Türkçeden geçer. Meslek hayatı boyunca gerek devlet kurum ve kuruluşları, gerekse özel sektörde çalışmayı düşünen üniversite öğrencileri ve çalışan siviller de olmak üzere bu M.E.B. onaylı belgeyi her kurum ve kuruluşta kullanabilirler. Herhangi bir iş başvurusunda dahi bu belge kendisinden istenebilir. Kısacası mesleğinde yükselmek isteyen herkes diksiyon ve beden dili eğitimi almalıdır diyoruz. Kursumuz Pazartesi Salı Çarşamba ve Perşembe günleri haftanın 4 günü ve toplam 3 saattir. Akşam 18.30’da başlayıp, 21.15’te bitmektedir” dedi.
Habertrak/Metin Karakuş