Reklam

‘Emekçinin alın teri yok sayılıyor’

‘Emekçinin alın teri yok sayılıyor’
Yayınlama: 01.05.2026
A+
A-

 

 TÜM Emekliler Sendikası Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Taşkıran’dan 1 Mayıs Açıklaması

TÜM Emekliler Sendikası Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Taşkıran, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, emekçilerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek, tüm yurttaşları mücadeleye ve dayanışmaya çağırdı.

Taşkıran, 1 Mayıs’ın işçi sınıfının ve emeğiyle geçinen tüm kesimlerin kapitalist sömürü düzenine karşı mücadele günü olduğunu vurgulayarak, “Sanayi işçisinden öğretmene, doktordan çiftçiye kadar toplumun tüm üretici kesimleri yıllarca ülkeye değer kattı. Üretilen her mal ve hizmet, emekçilerin alın terinin ürünüdür. Bu nedenle toplumsal refahtan en büyük payı emekçiler almalıdır” dedi.

Ancak bugün çalışanların hak ettikleri yaşam standartlarından uzak olduğunu belirten Taşkıran, sendikalaşma oranlarının düşüklüğüne, güvencesiz çalışmanın yaygınlığına ve iş kazalarının artışına dikkat çekti. Emeklilerin de benzer şekilde zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Taşkıran, “Emekliler, yarattıkları zenginlikten hakça pay almalıdır. Ancak mevcut politikalar emeklileri yoksulluğa sürüklemiştir” diye konuştu.

Açıklamada, uzun yıllardır uygulanan ekonomik politikaların büyük sermayeyi desteklediği, buna karşılık emekçilerin ve işsizlerin zor durumda bırakıldığı savunuldu. Özelleştirme uygulamalarına da değinen Taşkıran, Cumhuriyet döneminde kurulan birçok kamu kuruluşunun elden çıkarıldığını, stratejik sektörlerin özel sermayeye devredildiğini ifade etti.

“PLANLI İSTİHDAMA YÖNELMELİYİZ”

Madencilik faaliyetleri ve doğal kaynakların kullanımı konusunda da eleştirilerde bulunan Taşkıran, çevresel tahribatın arttığını ve özel sektör işletmelerinde çalışan işçilerin düşük ücretlerle ve güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını belirtti.

Taşkıran, ülkede artan yoksulluk ve adaletsizliğin siyasi sonuçlar doğurduğunu öne sürerek, demokratik hakların korunması ve halk egemenliğinin yeniden tesis edilmesi gerektiğini dile getirdi. Çözüm olarak kamucu ekonomi politikalarına dönüş çağrısı yapan Taşkıran, planlı üretim, tam istihdam ve sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesini önerdi.

Açıklamasının sonunda tüm emeklileri, emekçileri ve yurttaşları 1 Mayıs’ta alanlara davet eden Taşkıran, “Birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta, daha adil, eşit ve özgür bir Türkiye için birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

Marka Flower Çiçekçi