
Enez’de Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri renkli geçti. Enez İlçe Kaymakamlığı ve Enez Belediye Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen şenlikler, Kapalı Pazar Yerinde başladı.
Ateşler yakıldı ve danslar edildi. Enez halkından bir Hıdırellez gelini ve damat kılığına giren bir kadının gösterileri katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Sadece kadınlara özel düzenlenen şenliklere, İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer ve Belediye Başkanı Özkan Günenç’de katılarak, Enezli kadınlara iyi eğlenceler dilediler. Şenlikler iki gün devam etti. İkinci gün sabah 06.00’da devam eden şenliklerde, Enezli kadınlar ilçe merkezinden Dalyan Gölü kıyısına kadar davul zurna eşliğinde yürüdüler.
Göl kenarında danslar edildi, maniler okundu ve dilekler tutuldu. Şenliklerin sonunda, tüm katılımcılara poğaça ve süt ikramı yapıldı.
Habertrak/Özlem İnan