Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşu TESKİ, su tasarrufunu artırmak için yeni bir uygulama başlatarak aylık su tüketimini 5 metreküpün altında tutan abonelere, suyu yüzde50 indirimli kullanma sözünü geçmişe dönük gönderdiği faturalara da uygulama başlattı.
AMAÇ SU TASARRUFUNDA BULUNMAK

Şu anda abonelerin yüzde 22,4’ünün bu uygulamadan faydalandığına dikkat çeken TESKİ yetkilileri,”bu oranın yükseltilmesini hedefliyoruz. Hem tasarrufu yaygınlaştırmayı, hem de su kaynaklarını korumayı amaçlıyoruz.Bu kararı almamızda en önemli etken,Tekirdağ’da tüketilen suyun yüzde 88’ini yeraltı sularından, ve bu yeraltı suyu seviyelerinin 400 metre derinliğe kadar düşmesinden kaynaklanmaktadır.”değerlendirmesinde bulundular.
YER ALTI SUYU BÜYÜK SORUN
Yer altı sularının sanayi de de kullanıldığına değinen yetkililer,”su,,zaman zaman 600 metre aşağıdan çıkarılıyor.Kontrolsüz tüketim oldukça tahlikeli.şu an bulabildiğimiz suya ulaşmamız mümkün olmayabilir.”uyarısında bulundular.
İNDİRİM BAŞLADI
Öte yandan su indiriminin başlamasını hayretle karşıladıklarını belirten bir vatandaş,”bana 160 lira su faturası geldi.Benden 105 lira alınınca hayret ettim.’Bir yanlışlık mı var?’diye sordum.Bana indirimin hemen uygulanması talimatı alındığını ve faturaların otomatik indirimli olarak yeniden düzenlendiğini söylediler.hem su,hem de para tasarrufunda bulunmuş olduk.”diye konuştu.Habertrak/Gülçin Kıyıcı