Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Doğuşspor Antrenörü Hakan Gamtüre,Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.
Doğuşspor Antrenörü Hakan Gamtüre, Habertrak Gazetesi’ne yerel basketbol sezonunu değerlendirdi.
Altyapıya yapılan yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını belirten Gamtüre, hedeflerinin sadece maç kazanmak değil, başarılı ve iyi sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.
Bu sezon altyapı kategorilerinde önemli bir yapılanma içinde olduklarını ifade eden Gamtüre, 10-11 yaş grubunda üç takımla ligde mücadele ettiklerini belirtti.
Takımlarının başarılı bir sezon geçirdiğini dile getiren deneyimli antrenör, uzun yıllardır sürdürülen altyapı çalışmalarının artık sahaya yansımaya başladığını söyledi.
Ellerinde güçlü ve gelecek vaat eden bir oyuncu grubunun bulunduğunu kaydeden Gamtüre, özellikle bu yıl mücadele eden 12 kişilik kadronun gelecek sezon U-14 kategorisinde Marmara Bölge Şampiyonası hedefiyle yoluna devam edeceğini ifade etti.
Altyapıya yapılan yatırımların sabır gerektiren bir süreç olduğuna dikkat çeken Gamtüre, amaçlarının sadece skor odaklı bir sistem kurmak olmadığını vurguladı. Çocukların spor yaparken mutlu olmalarının ve gelişim göstermelerinin öncelikleri olduğunu belirten Gamtüre, “Maç kazanmak elbette önemli ancak iyi sporcular yetiştirmek ve Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil etmek bizim için çok daha değerli” dedi.
Küçük Erkekler kategorisinde şampiyon olarak Marmara Bölge Şampiyonası’na katılmayı hedeflediklerini söyleyen Gamtüre, geçmiş yıllarda Marmara ve Anadolu şampiyonalarında mücadele eden oyuncularının artık gençler kategorisine yükseldiğini hatırlattı.
Genç takım seviyesinde hedeflerinin değişmediğini belirten Gamtüre, “Gençlerde hedefimiz her zaman şampiyonluk. Daha üst seviyelerde mücadele etmek ve kulübümüzü daha ileri taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Habertrak/ Eyüp Şahin Pakyürek