
16 yıldır madalya kazanıyorlar
Türkiye’nin önemli otel ve restoranlarına birbirinden kaliteli aşçılar yetiştiren Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 16 yıldır katıldığı ulusal ve uluslar arası yemek yarışmalarından madalyalarla dönüyor. Okul öğrencileri bu yılki yarışmalarda da 1 altın madalya, 4 gümüş madalya ve 1 bronz madalya kazanarak, yarışmalara Tekirdağ damgasını vurdu.
AŞÇI FABRİKASI GİBİ OKUL
Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulduğu günden bugüne kadar yetiştirdiği birbirinden kaliteli aşçı ve ara elamanlarla gurur kaynağı oldu. 16 yıldır uluslar arası yemek yarışmalarında ter döken okul öğrencileri yarışmalarda dereceye girerek Tekirdağ’ın ismini uluslar arası arenaya çıkardı.
MADALYA İLE DÖNDÜLER
Antalya’da yapılan Geçmişten Geleceğe Babaanne Yemekleri yarışmasında İhsan Dirik isimli bi öğrenci 1 gümüş madalya aldı ve Türkiye ikincisi oldu. 16.Uluslararası Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’nde Canberk Sarı 1 altın madalya alırken Melis Ateş, Onurcan Gül, Aleyna Özer ve Muhammet Kadir Aslan’da 1’er gümüş madalya kazandı. Yarışmada tek bronz madalya alan isim ise Oğulcan Sağır oldu.
16 YILDIR KATILIYORLAR
Yarışmalar hakkında bilgi veren Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Oğuz, “Bu yarışmanın önemli bir özelliği 16 yıldır düzenleniyor olması uluslararası olması bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün de bu yarışma duyurusunu yapmış olması ve bizimde bu yarışmaya 16 yıldır katılıyor olmamız ve 16 yıldır da bu katıldığımız her yarışmadan derece aldık. Ben öncelikle öğrencilerime arkasından da onlara destek veren rehberlik eden alanda ki öğretmenlerimi tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin arkadaşlar bundan sonrası önemli değil samimi olarak söyleyeceğim şeyler çok önem verdiğim gerçekten çünkü çocuklar buraya bu yarışmaya katıldıklarında dikkat edin bak yüzlerinde ki ifadelerden belliydi ne kadar çok şey anlatıyorlar aslında bizlere bizimde onlara destek olmamız lazım bu gizli güçleri ortaya çıkarmamız gerekiyor” dedi.
ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Öğretmenlere teşekkürlerini sunan Günaçan, “Özellikle kız öğrencilerimizin bu yarışmaya katılmış olması ve derece alması beni bir derece daha mutlu etti. Diğer mesleklerde bir cinsiyet kavramının olmadığı kız öğrencilerinde istediği her işe ustalıkla yapabildiğinin bir göstergesi tebrik ediyorum. Burada ki öğretmenlerimizde bayan alanda bir tane erkek öğretmenimiz var oda ayrı bir gurur verici bize yani bu okulu güzelleştiriyorsunuz. Öğretmenlerimiz Menduka Atmaca, Ebru Kırmızı, Hatice Yıldırıcı, ve Aytaç Yaver’e teşekkür ederim” diye konuştu.
Yarışmaların öneminden bahseden Günaçan, “Aynı zamanda bu yarışmalar uluslararası olduğu için ülkemizde de takip ediliyor. Çocukların istihdam edilebileceği oteller olsun çalışabileceği alanlarda ki şirketler olsun bu yarışmaları takip ediyorlar. Burada ki kazanımlar tabiki çocukların bu alanlarda aldığı belgeler çocukların kariyer planlamışı açısından öncelik sağlıyor. Uluslararası bir yarışma ve genel müdürlüğümüzde desteklediği için bu yarışmayı çocuklarımız aynı zamanda hem il milli eğitim tarafından hem genel müdürlüğümüz hem de bakanlığımız tarafından ödüllendirilecek aslında elde etmiş oldukları kazanımlar sayesinde sadece burayla değil bölgesel olarak da bakanlık tarafından ödüllendirilecek okulun adı duyulacak ve okul güzel bir şekilde temsil edilecek” diye sözlerini tamamladı. Habertrak/Ferhat Akgün