DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Günübirlik evler denetlendi

Son Güncelleme :

12 Şubat 2018 - 11:26

Günübirlik evler denetlendi

Ceza yağdı

Tekirdağ’da araç kiralama firmaları ve günübirlik kiraya verilen evler denetlendi. Tekirdağ genelinde 25 ekip ve 69 personelle 82 kiralık araç firması denetlenmiş, bu iş yerlerinden 1 iş yerine KABİS sistemine kayıt olmamaktan 12 bin 584 TL ve 6 iş yerine kiralayan şahıs bilgilerini sistem üzerinden bildirmediğinden 37 bin 644 TL idari para cezası uygulandı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Tekirdağ Emniyeti’nden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ülke genelinde eş zamanlı olarak rezidans, apart daire ve stüdyo evler şeklinde otel gibi kullanılmaya başlanılan ve günübirlik kiralanan evlere yönelik denetimlerin dördüncüsü yapıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILDI

Denetlemelerle genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk taşıyan unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi ile yakalanması, kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi ve terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyetler yürütebilecekleri göz önünde bulundurularak, terörle mücadelenin etkin olarak yürütülmesi amaçlandı.

POLİS DENETİME ÇIKTI

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında günübirlik kiralanan evlere yönelik denetimde bulundu. Tekirdağ genelinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla kiralık araç firmalarının denetlenmesi, rezidans, apart daire ve stüdyo evler şeklinde günübirlik kiralanan evlerin, terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk teşkil eden unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi yakalanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilebilmesi amacıyla yapılan arama, kontrol ve denetimler sonucunda Tekirdağ genelinde 25 ekip ve 69 personelle 82 kiralık araç firması denetlendi.

CEZA YAĞDI

Tekirdağ genelinde 25 ekip ve 69 personelle 82 kiralık araç firması denetlenmiş, bu iş yerlerinden 1 iş yerine KABİS sistemine kayıt olmamaktan 12 bin 584 TL ve 6 iş yerine kiralayan şahıs bilgilerini sistem üzerinden bildirmediğinden 37 bin 644 TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca  22 ekip ve 56 personelle 107 günübirlik kiraya verilen ev denetlenmiş, 1 işyerine bildirimde bulunmamaktan 5 bin 942 TL idari para cezası uygulandı. Habertrak/Ferhat Akgün

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.