DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Gürşan, Kırklareli’nde Partilileri ile buluştu

Yayın Tarihi: 13 Ekim 2020 | Son Güncelleme :

13 Ekim 2020 - 10:17

Gürşan, Kırklareli’nde Partilileri ile buluştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 24.Dönem Kırklareli Milletvekili, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Av. Şenol Gürşan, Kırklareli’nde, basın mensupları ve partilileri ile kahvaltıda buluştu.

Özel bir Cafe’de düzenlenen sabah kahvaltısında Gürşan’a,  İl Başkanı Esat Genç, Merkez İlçe Başkanı Nuray Bayram, Babaeski İlçe Başkanı Şükran Özlem Tosunlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Gürşan, burada yaptığı konuşmasında; Kırklareli’nde bulunmaktan her zaman için mutluluk duyduğunu belirterek, özgür basının en büyük demokrasi kılıcı olduğunu söyledi.

İl, Merkez İlçe ve Babaeski Teşkilatını tanıtan Gürşan, Gelecek Partisi’nin, ne zaman, nasıl,  neden kurulduğu ile ilgili yaptığı açıklamada kısaca şunları söyledi.

“Biz Gelecek Partisi olarak, özellikle de Kırklareli Teşkilatımız olarak, ilk defa yerel basın mensupları ile birlikte bugün sabah kahvaltısında buluştuk. Ben kısaca Gelecek Partimizin ne zaman nasıl neden kurulduğunu ve Kırklareli’nde ki Teşkilatlarımız hakkında da sizlere bilgi vereceğim. Gelecek Partisi 12 Aralık 2019 tarihinde 152 Kurucusu ile İçişleri Bakanlığına dilekçe verilmek suretiyle kurulmuştur. Gelecek Partisini kurarken bu 152 kurucumuzu 81 Vilayetimizin tamamını dikkate alarak, 81 Vilayetimizden de birer kurucu üye olsun, anlayışı ile hareket ederek kurduk. Yine bu 152 arkadaşımızın arasında hem 81 vilayetten hem de Türkiye’nin farklı renklerinden arkadaşlarımızda var. Gelecek Partisi Kurucularımız arasında bir Ermeni vatandaşımız, bir Hristiyan vatandaşımız, bir Süryani vatandaşımız, Kürt vatandaşlarımız, Çerkez, Alevi, Arap, Türk etnik kökenden vatandaşlarımızda yer aldı. Dolayısıyla dediğim gibi bütün Türkiye’nin renklerini Gelecek Partisinde bu anlamda buluşturmuş olduk. Gelecek Partisi Kurulduktan sonra süratle önce Genel Merkez yapılandırması oluşturduk, şu an Genel Başkanımız olan Prof.Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nu Kurucular Kurulu olarak, Genel Başkan seçtik. Arkasından da 17 kişilik Genel Başkan Yardımcılarımız oluştu ve yine Türk Siyaset Tarihinde bir ilke imza attı Gelecek Partisi. 16 kişiden oluşan politika izleme kurulları oluşturdu. Politika izleme kurulları demek gölge kabine demek, halkın daha iyi anlayacağı şekilde yani bugün iktidardaki bakanlık sayısı kadar bizde izleme politika kurulu başkanlığı var. Mesela bugün Adalet Bakanlığı var, bizde ise Adalet Politikaları Başkanlığı var. Adalet Politikaları Başkanımız da HSK’da görev yapmış eski bir Hukukçu, böyle bir yeni yapılandırma kazandırdık.” dedi.

“GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

AK Parti Kuruluş ilkelerinden fazlasıyla uzaklaştığının altını çizen Gürşan, Ulusal anlamda basında ciddi sıkıntıların yaşandığı ifade ederek, bunun da tek sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şenol Gürşan, “Haktan, halktan, hukuktan yana bir anlayış içerisinde evrensel bir boyutta hareket ettiklerini ötekileştirmeyen bir sistem üzerinde sevginin, saygının içerisinde partilerini inşa ettiklerini belirtti.

Mersin’de 41’inci İl Kongresi’nin yapıldığını söyleyen Şenol Gürşan, “Bunun anlamı şudur, Türkiye’de seçime girme şartlarını sağlamak için her partinin 41 ilde örgütlenmesi kongrelerini yapması şart. Biz 70 il ve 400 ilçede örgütlendik. Kongrelerimizi de tüm zorluklara ve pandemi şartlarına rağmen 3 ay gibi kısa bir sürede 41 ilde kongremizi yaptık” dedi.

“3 Y İLE KURULAN AK PARTİ 4’Yİ DE BULDU”

Şenol Gürşan sonrasında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu ve şunları kaydetti: “AKP, “3Y” parolası ile yola çıkarak kurulmuştu. Yoksulluk- yolsuzluk- yasaklar ile mücadele edeceğini belirten AKP’nin 17 Aralık Yolsuzluk operasyonunun ardından “yolsuzluk”, medyaya ve topluma uyguladığı engellemelerden sonra “yasaklar”, şimdi de “yoksulluk” parolasının başarısız olduğu ortaya çıktı. Birde Şimdi tüm bunları yapmadığı gibi daha çok teşvik ederken bir de bunlara 4’üncü ‘Y’ yalanları da ekledi.

“Elektrikten, doğalgaza, marketten, pazara kadar her şeyde vatandaş zor durumda, bugün bu pozisyonda biz bunları düzeltebilir miyiz, hayır. Ama biz iktidar olacağız ve bunların hepsine çözüm getireceğiz.  Bugün AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı eleştirdiğiniz zaman iki yıl, erteleme yok. Ama Atatürk ve annesine sövdüğün zaman serbest, bir de üstüne sarayda ağırlanırsınız işte bu Parlamenter demokrasi ve hukuk anlayışının çok ötesinde olunmasından kaynaklanıyor. Bir ülke de yargı sistemi tek bir kişiye bağımlı kalmışsa işte gördüğümüz ve göreceklerimiz bunlar olur.

Bu düzen değişecek. Bu kutuplaştırma işi asıl beka meselesidir. Biz asgari müştereklerimizi çoğaltmak ve benzerliklerimizi arttırmak, ayrışma noktalarından değil, birleşme noktalarından yürümek zorundayız.” Habertrak/Feyza Sevim

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.