Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu


Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı açılış töreni gerçekleştirildi.
Hastanede bugüne kadar 91 hemşire bu programı başarıyla tamamladı. Yeni dönemde ise 10 hemşire eğitimlerine başladı.
Törene, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Çağatay Onar, müdürlük yöneticileri, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve hastane yöneticileri katıldı.
Yoğun bakım ünitelerinde görev alacak hemşirelerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan program ile, kritik hasta bakımında nitelikli sağlık hizmeti sunumuna katkı sağlanması hedefleniyor. Yeni dönemde eğitim alacak 10 hemşire 6 haftalık kurs sürecinde 3 hafta teorik, 3 hafta ise uygulamalı eğitim alacaklar. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hastane Sağlık Hizmetleri Müdürü Münevver Solak’ın sunumu ile başladı.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Çağatay Onar ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun ortak yorumları kursiyerlerin ve katılımcı hemşirelerin ilgisini çekti. Yoğun bakım ünitesi hastanelerin en önemli bölümüdür, hayat, yaşam ölüm arasındaki üçgende küçük bir dokunuş bir hastayı hayata bağlar. Hastalara adeta hayat kazandırır. Yoğun bakım hemşirelerinde, yoğun bakım servislerinde mesai 7/24 saat, 365 gün aralıksızdır. Bu derece hayati önem taşıyan yoğun bakımlarda çalışan hemşireler bilgi ve becerilerini arttırmak, kariyerlerini geliştirme imkanı sunacak, arzulanan kaliteli hizmeti verebilmeleri için bu önemli sertifika eğitim programına katılan hemşirelere başarılar dilediler. Habertak/Zekiye Türkkan