
Malkara Ticaret Borsası toplantı salonunda Malkara, Hayrabolu ve Şarköy İlçelerinde kanatlı eti satışı ve toplu tüketim faaliyeti gösteren gıda işyeri temsilcilerine hijyen ve muhafaza koşulları konularında eğitim verildi.
Eğitime, kanatlı eti satışı yapan ve toplu tüketime sunan gıda işletmeleri temsilcilerinden oluşan takriben 30 işyeri temsilcisi katılım sağladı.
Eğitime katılanlara hijyen ve muhafaza koşulları konusunda hazırlanan sunu ile bilgilendirme yapılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Veteriner hekimler Erhan Yalçın ve Eda Göktepe, slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara et ve et ürünlerinin saklanma koşulları, lokantalarda, satış merkezlerinde hijyen kuralları, gıda güvenliğinin sağlanması, gıdalarda bulunan biyolojik ve mikro-biyolojik tehlikeler, mikrop bulaşma yolları ve zehirlenme belirtileri konularında bilgilendirmede bulundu.
Habertrak/Özlem İnan