İkinci açık kalp ameliyatı başarıyla yapıldı

Yayınlama: 03.02.2023 09:28
A+
A-

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Işık ve ekibinin, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilki gerçekleştirerek 18 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirdiği açık kalp ameliyatı ile birlikte sağlık hizmetlerinin ilde daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulması yönünde önemli bir gelişme sağlandı.

Alanında yetkin hekimlerimiz ve gerçekleştirdikleri başarılı cerrahi operasyonlarla birlikte, sağlık hizmetini Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almak isteyen vatandaşların sayısında artış yaşandı.

Edirne’de yaşayan ve artan şikâyetleri üzerine Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 61 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın açık kalp ameliyatı, Prof. Dr. Ömer IŞIK hoca ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Cerrahi operasyon ile birlikte Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ikinci kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirilmiş oldu.

Ameliyat sonrası Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, açık kalp ameliyatı olan hasta Mehmet Yılmaz’ı ziyaret etti.

AÇIK KALP AMELİYATI OLAN HASTA MEHMET YILMAZ ZİYARET EDİLDİ

Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, tedavisi devam eden 61 yaşındaki Mehmet YILMAZ’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer IŞIK hocamıza, ameliyatta görev alan ekibine ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, konuşmasında ayrıca; “Sağlık Bakanlığı ile 05 Haziran 2020 tarihinde imzaladığımız Afiliasyon Protokolü’nün sağladığı imkânlar sayesinde Tıp Fakültesi hocalarımız, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan kıymetli hekimlerimiz ve sağlık personelimiz böylesine önemli bir ameliyatı ikinci kez gerçekleştirmiş oldu. Prof. Dr. Ömer IŞIK hocamız ve ekibi, hastalara en yüksek düzeyde sağlık hizmeti sunmak; vatandaşlarımızın hızlı, kaliteli ve yerinde sağlık hizmeti almasını sağlamak için üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapıyorlar. Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi hocalarımız, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerimiz ve sağlık personelimiz, üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapmaya devam edeceklerdir” dedi.

Açık kalp ameliyatı olan Mehmet Yılmaz ise, Prof. Dr. Ömer Işık hoca ve ekibine teşekkür ederek sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin akabinde Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırılan anjiyo ünitesini gezdi. Haber Merkezi

 

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi