Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
2021/7 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Maltepe İlçe, 16165 Ada, 22 Parsel, CEVİZLİ Mahalle/Köy, 4 Nolu Bağımsız Bölüm Maltepe İlçesi, Cevizli Mahallesi, 16165 ada, 22 parsel sayılı taşınmazın; “Maltepe İlçesi, Cevizli Mahallesi, Bağdat Caddesi, Yılmazer sok., No:26” adresinde bulunan ve üzerinde 1 adet betonarme bina bulunan ana taşınmaz olduğu anlaşılmıştır. Taşınmazın bulunduğu bölge, konut amaçlı binaların, konut sitelerinin ve iş merkezlerinin bulunduğu bir bölgedir. Teknik altyapıları tamamlanmış ve kamu hizmetlerinden istifadesi mevcuttur. Belediye otobüsü ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarıyla ulaşım imkanı vardır. Bölge sosyal açıdan orta sınıf gelir düzeyine sahip insanların ikamet ettiği bir yerleşim yeridir. Söz konusu parselin kuzey doğu cephesinden Yılmazer sokak geçmektedir. Kıymet Takdirine konu olan Maltepe İlçesi, Cevizli Mahallesi, 16165 ada, 22 parsel sayılı ana taşınmazın üzerindeki bina ile ilgili Maltepe Belediyesi imar arşivinden yapılan araştırmada, mimari projesinin 1969 yılında onaylandığı, yeni yapı ruhsatının 14.05.1969 tarih ve 51/36 sayı ile ve yapı kullanma izin belgesinin 16.03.1970 tarih ve 26/37 sayı ile verildiği görülmüştür. Yapı ruhsatına göre binanın emsal dahili inşaat alanı 2 adet daire, 2 adet dükkan ve ortak alan dahil 319,00m2 verilmiş, bina yol üstü 3 katlı olup, yapı sınıfı III-Adır. Projesine göre binanın zemin katında; bina ana girişi ve 2 adet dükkan ve diğer normal katlarda her katta 1 adet daire mevcuttur. Binanın ana girişi sağ yan cepheden yapılmakta olup, kapısı demir profilli camlı kapıdır. Merdiven zemini çini kaplı olup, korkuluk demirdir. Binada asansör yoktur. Binanın dış cephe izolasyonu yapılmamış olup, yaklaşık 52 yaşındadır. Onaylı mimari projesinde alınan bilgiye göre net alanı 83.45m²+18.39m² 3 adet balkon ve brüt alanı yaklaşık 115.00m²’dir. Projesine göre dairede; 3 oda, salon, mutfak, banyo, wc, hol, antre ve 3 adet balkon alanlarından oluşmaktadır. Keşif tarihinde yerinde yapılan araştırmada dairenin giriş kapısı eski tip ahşap kapıdır. Oda zeminleri laminat parke ve ıslak zeminler seramiktir. Mutfak dolapları mdf ve tezgah laminattır. Banyo ve wc duvarları tavana kadar fayans kaplıdır. Duvarlar saten boyalıdır. Dairenin sıcak su ve ısınma ihtiyacı doğalgazlı kombi kalorifer sistemi ile sağlanmaktadır. Pencereler pvc profillidir. 4 numaralı daire 2. Katta tektir. Söz konusu arsa paylı 2.normal katta bulunan, 4 no’lu ve mesken nitelikli bağımsız bölümün hissesine düşen arsa miktarı 58,96²’dir.
İmar Durumu : İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesinin 2021/7 (Satış) sayılı dosyası içerisinde bulunan, Maltepe Belediyesi resmi internet sitesinden alınan imar durumuna istinaden; Maltepe İlçesi, Cevizli Mahallesi, 16165 ada, 22 parsel sayılı taşınmazın “1/1000 ölçekli 26.02.2007 T.T.’li Maltepe E-5 Güneyi Uygulama İmar Planı kapsamında; AYRIK nizam ve 5 kat yapılanma şartlarında TİCARET+KONUT ALANInda kaldığı” anlaşılmıştır.
Kıymeti : 400.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
1. Satış Günü : 07/06/2022 günü 10:00 – 10:10 arası
2. Satış Günü : 07/07/2022 günü 10:00 – 10:10 arası
Satış Yeri : 3 Nolu Mezat Salonu – İstanbul Anadolu Adalet Sarayı KARTAL / İSTANBUL
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/7 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.25/04/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.