
Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü personeline yönelik, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verildi.
Aile Bakanlığının koordinasyonunda, ilgili tüm kurumların katkıları ile hazırlanan ve yürürlükte olan “2016-2020 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı”ında yer alan “Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak” hedefleniyor.
Bu kapsamda “Kadına yönelik şiddet konusunda hizmet sunan tüm kurum kuruluş temsilcilerine ve kamuoyuna yönelik olarak seminer, atölye çalışması vb. etkinliklerin işbirliği düzenlenmesi” gibi faaliyetlerine eylem planında yer verildi.
Bu bağlamda AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğünce, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi ve farkındalık çalışmalarına katkı sağlamak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden konu ile ilgili bir seminer verilmesi talep edildi.
AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü salonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından AFAD personeline yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim” semineri verildi.
Habertrak/Özlem İnan