Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinin randevu servisine 10 kattan fazla randevu talebi geldi. Üniversite bu sorunu çözmek için çeşitli yollara başvurdu.
Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi yönetimi yaklaşık 4 ay önce tekrar değişti. Hastane yönetimi basının karşısına geçerek hem yeni yönetimini tanıttı hem de bu süre zarfında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İlk olarak konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Özkan, hastanede bir takım yenliklere imza attıklarını ifade ederek, şunları kaydetti;” Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yönetim değişikliği oldu. Başhekim ve yardımcıları değişti. Yeni yönetimle Hastanemizde yeni gelişmeler yaşandı. Topluma daha iyi hizmet etmek için yenilikler yaptık.”
Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi Baş Hekimi İlker Yıldırım ise yeni yönetim kadrosunda 5 Başhekim Yardımcısı ile hizmete ettikleri söyledi.
Göz hastalıklarıyla ilgili olarak ta bir müjdeyi paylaşan Baş Hekim Yıldırım, şunları kaydetti;” Göz Uzmanları nadir halde bulunan uzmanlardır. Göz hastalıklarına 3 öğretim üyesi yeni başladı. Daha göreve başlar başlamaz, yoğun talep aldık. Nadir görülen göz hastalıklarında retina başta olmak üzere bir çok zor hastalığa müdahale edecekler. Psikiyatri kadromuzu da güçlendirdik. Artık sağlık turizmi de yapmak istiyoruz. Özellikle Balkanlarda yaşayan soydaşlarımız , Sağlık sorunu ile ilgili Ülkemize geliyorlar. Turizm acentalarıile sözlemeler imzalayıp muayene ve ameliyatlar yapacağız. Hastanemizde Ruhsatlı 430 yatağımız bulunmaktadır. 43 Farklı bölümde 98 yoğun bakım yatak sayısıyla, 43 branşta 65 poliklinik odası, Yıllık 610bin normal poliklinik muayenesi (146bin acil servis, 129bin il dışından gelen), 102bin ise özel muayene olmak üzere 712bin toplam poliklinik muayenesiAylık bazda 51bin normal poliklinik muayenesi, 9bin özel muayene olmak üzere 60bin toplam poliklinik muayenesi Günlük bazda 2 Bin 500 normal poliklinik muayenesi, 470 özel muayene olmak üzere 2.970 toplam poliklinik muayenesi, Ayrıca 12 adet ameliyathane, 8 adet diyaliz, 6 yataklı uyku laboratuvarı ve acil servis bölümüyle günde ortalama 3bin hastaya (ortalama 400ü acil servis) ayaktan, yılda ise 22bin hastaya yatarak, hizmet verilmektedir. Ayrıca yıllık yaklaşık 60bin tıbbi operasyon sayısına ulaşılmaktadır.”
“Bölgenin en iyi hastanelerinde birisiyiz”
Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinin Tekirdağ İl genelinin dışında İstanbul, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Kocaeli’den de randevu talepleri geldiğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kapasitemizin 10 kat daha fazla randevu talebi alıyoruz. Aylık 50.850 muayene randevusu için ayda ortalama 450.000 ile 500.000 arasında randevu kanallarına talep gelmektedir.Normal muayene sayımızın yaklaşık 10 katı sayıda randevu talebi bulunmaktadır. Hastalarımızın daha rahat bir şekilde randevulara ulaşabilmesi için yeni sistemleri devreye soktuk. Artık Hastalarımız Telefon ve Web Sitemizin dışında Cep Hastanesi uygulaması ve Whatsapp üzerinden de randevu verebiliyoruz. Ancak randevu alıp, randevuya gelmeyen hastalarımızla ilgili sıkıntı yaşıyorduk. Günlük ortalama 5 hastadan 1’i çeşitli nedenlerden dolayı randevusuna gelemiyordu. Bunu önlemek için tehid sistemi başladık. Hastanın randevusuna gelip gelmeyeceğini arayarak tehid ediyoruz. Bu sayede randevular boş geçmiyor. Daha fazla Vatandaşımız sağlık hizmetinden faydalanıyor. Yeni onkoloji hastanemiz yapıldığı takdirde buradaki ilgili bölüm ile servislerimizi o alana taşıyacağız. Boşalacak alanda ise daha fazla poliklinik açacağız”
“İşimiz sadece Hasta bakmak değil”
Hastanede görev alan doktorların aynı zamanda öğretim görevlisi de olduğunu ifade eden Başhekim Yıldırım,” Hastanede görev alan doktorlarımız aynı zamanda öğretim görevlisi. Derslere de girmek zorundalar. Eğitim görevlilerimiz aynı zaman makale ve konferans gibi bir çok alanda da faaliyet gösteriyorlar. Bu yüzden diğer hastanelere göre daha ağır koşullarda sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.Habertrak/Zekiye Türkkan