Köy Enstitülü şair anıldı

Yayınlama: 06.07.2021 10:02
A+
A-

Kepirtepe Köy Enstitülü şair, yazar Mehmet Başaran’ın aramızdan ayrılışının 6’ncı yıl dönümü anma etkinliğinde konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Burada söyleşiler, dinletiler düzenlemeye devam edelim. Karanlığa inat meydanlarda olalım. Karanlığa meydan vermeyelim. Aydınlanma ışığı hiç sönmeyecek. Biz bu düşüncenin arkasında sonuna kadar duracağız.” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Lüleburgaz Şubesi ile birlikte 6 yıl önce kaybettiğimiz Kepirtepe Köy Enstitülü şair, yazar Mehmet Başaran için anma etkinliği düzenlendi. Mehmet Başaran Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu YKKED üyesi Aysun Dedeoğlu yaptı. Etkinliğe Başkan Gerenli, YKKED Yönetim Kurulu Üyesi Hamiyet Gülaçar, YKKED üyeleri Aysel Balkan Tan, Enver Kenar ve YKKED destekçisi Muammer Gözlüklü, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Tunay Kanturer, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı, Kepirtepe mezunları, CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları, çevreci aktivist Hakan Dedeoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan anma etkinliği, Aysel Balkan Tan, Enver Kenar ve Muammer Gözlüklü’nün Mehmet Başaran’ın şiirlerini seslendirmesiyle devam etti. Etkinliğin devamında sanatçılar Vildan Alalat ve Birgül Tınmaz, Mehmet Başaran’ın annesinden dinlediği ve çok sevdiği Rumeli türkülerini seslendirdi.

“BAŞARAN BU TOPRAKLARA ÇOK DEĞER VERDİ”

Etkinlik öncesinde açılış konuşmalarında söz alan Başkan Gerenli, Mehmet Başaran’ı kaybetmenin burukluğu ve üzüntüsünü yaşamaya devam ettiklerini belirterek, “Ama aynı zamanda gurur duyuyoruz. Çünkü Mehmet Başaran’la aynı toprakların insanıyız. Mehmet Başaran bu topraklarda doğdu ve bu topraklara çok değer verdi. Eğitimci kişiliğiyle gurur duyuyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ezberci eğitim sistemine karşı düşünceyi, fikir üretmeyi, sanat üretmeyi düşünen, inanan ve bunun için mücadele eden bir mücadele insanını anıyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi