DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Milletin emeği çalındı 

Yayın Tarihi: 03 Mart 2018 | Son Güncelleme :

03 Mart 2018 - 13:08

Milletin emeği çalındı 

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan basın açıklaması yaptı. Başkan Pehlivan;,Şubat ayının yakın tarihimiz açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek,  “27 Şubat tarihinin Türkiye’nin milli ve manevi kalkınmasına öncülük etmiş, İslam dünyasına ufuk açmış, yön çizmiş bir büyük liderin, Erbakan’ın vefatının 7. yıldönümü. Diğeri ise 28 Şubat. Ülkenin geleceğine ipotek koymuş, antidemokratik kirli bir darbenin 21’inci yılıdır”  ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT’TA MİLLETİN EMEĞİ ÇALINDI

Pehlivan,  cumhuriyet tarihinin darbelerle tarihi olduğuna vurgu yaparak, “60 ihtilali, 71 muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi ve son olarak 15 Temmuz hain kalkışmasıdır. Demokratik hayatımız neredeyse her 10 yılda bir darbelerle kesintiye uğratılmıştır. Ama tüm bu darbelerin içinde en sinsi ve en kirli olanlarından birisi 28 Şubat darbesidir. Çünkü 28 Şubat darbesi ile sadece demokrasi değil bu milletin, bu ülkenin geleceği çalınmıştır. Çalışanın emeği, fakir fukaranın ekmeği çalınmıştır. Topyekûn bir milletin umudu, gelecek hayalleri çalınmıştır. Çünkü ne irtica, ne şu, ne bu 28 Şubat’ın iki sebebi vardır. Biri, rantiyecilere giden hortumun kesilerek, milletin hakkının millete aktarılması. Diğeri ise D-8’lerin kurulmasıdır.  Birincisi içerideki işbirlikçi rantiyeyi, diğeri de dışarıdaki emperyalistleri rahatsız etmiştir”  diye konuştu.

28 ŞUBAT SONUÇLARI KADAR AĞIR VE AHLAKSIZDIR

28 Şubat darbesinin siyasi sonuçlarından çok ekonomik sonuçlarının ağır olduğunu hatırlatan Pehlivan, konuşmasına, şöyle devam etti: “Ekonomik sonuçları en az siyasi sonuçları kadar ağır ve ahlaksızdır. Örnek olsun diye sadece bir rakam vermek istiyorum;  28 Şubat irtica yaygarasının altında, 22’si özel 4’ü devlet bankası olmak üzere tam 26 tane bankanın içi boşaltılmıştır.   Sadece bu soygunun millete maliyeti 50 milyar doların üzerindedir.  Ne demek 50 milyar dolar! Daha iyi anlaşılsın diye bir kıyas yapmak istiyorum.  SEKA ‘ları sattık.  Tekel ‘i Telekom ‘u, Tüpraş’ı, Petkim’i sattık.  119 anonim şirketi ve 216 işletmeyi sattık.  Onlarca limanı, tersaneyi sattık. Şimdi elde kalan son fabrikaları, 14 Şeker fabrikasını da satılığa çıkardılar. Peki, tümünden elde edilen ve edilecek gelir ne kadar? 50 milyar dolar etmiyor.”

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN

Pehlivan, 28 Şubat’la hesaplaşıyoruz diyenlerin Erbakan’ın yolundan gidiyoruz diye kimseyi kandırmayacağını ifade ederek,  şunları kaydetti: “Kimse kimseyi kandırmasın.  28 Şubat’la hesaplaşmak bankalardan bir gecede 50 milyar doları hortumlayanların yakasına yapışmakla olur. 28 Şubat’la hesaplaşmak,  1 yılda faize 70 milyar ödemekle değil, tıpkı Erbakan gibi 1 yılda Denk bütçe yapmakla olur.  28 Şubat’la hesaplaşmak ABD ile ortak mekanizma kurmakla değil. D-8’lere sahip çıkmakla olur. 28 Şubat’la hesaplaşmak şeker fabrikalarını haraç mezat satmakla değil, 14 şeker fabrikası daha yapmakla olur.  Atanamayan öğretmeni atamakla olur. Emekliyi, asgari ücretliyi, taşeron işçiyi açlığa mahkûm etmekle değil milletin hakkını millete vermekle olur.”

İSTİKRARLI BİR GERİLEME VAR

Hukuk sistemi ile ilgili eleştirilerde bulanan Pehlivan, “ Adalet gibi böylesine önemli bir konuda tablo ne?  ‘Hukukun Üstünlüğü Endeksi’ne göre; Türkiye 2014’te 113 ülke arasında 59’uncu sırada iken   2015’te 80’inci sıraya, 2016’da 99’uncu sıraya, 2017 yılında ise 101’inci sıraya gerilemiş.  Hani iktidar hep ‘istikrar, istikrar’ diyor ya. Gerçekten bu konuda tam bir istikrar var. Türkiye istikrarlı bir şekilde geriliyor”  diye konuştu. Habertrak/Hülya Ural

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.