ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ
Yayınlama: 06.02.2026
15
A+
A-

Tekirdağ’da akran zorbalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şehit Turgut Kurtçu Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya gelerek akran zorbalığı konusunda önemli bilgiler paylaştı.
Gerçekleştirilen programda polis ekipleri, akran zorbalığının ne olduğu, hangi davranışların zorbalık kapsamına girdiği ve bu tür durumlarla karşılaşıldığında nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında öğrencilere sunum yaptı. Ayrıca zorbalığın öğrenciler üzerindeki psikolojik ve sosyal etkilerine dikkat çekildi.
Ekipler, akran zorbalığına karışan veya maruz kalan öğrenciler için izlenen adli süreçler hakkında da bilgilendirme yaparak, bu tür olayların hukuki sonuçları olabileceğini vurguladı. Öğrencilere, yaşadıkları ya da tanık oldukları zorbalık olaylarını öğretmenleri, okul yönetimi veya güvenlik birimleriyle paylaşmalarının önemi anlatıldı.
Bilgilendirme çalışmasının sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanırken, akran zorbalığıyla mücadelede bilinçli olmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi. Emniyet yetkilileri, benzer farkındalık faaliyetlerinin farklı okullarda da sürdürüleceğini belirtti. AA

Marka Flower Çiçekçi