OKUL ALIŞVERİŞİ CEP YAKIYOR

OKUL ALIŞVERİŞİ CEP YAKIYOR
A+
A-

 FİYATLAR İKİYE KATLANDI

 VELİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

 Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Okul ihtiyaçları için alışveriş yapılmaya başlandı ancak fiyat artışları velileri zor durumda bıraktı.

Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube başkanı Barış Özer, okula başlayacak öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarıyla ilgili fiyatları değerlendirdi. Fiyatlarda geçen yıla göre iki katı geçen artış olduğu gözlendi.

 Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer, bir öğrencinin okul masraflarının; kaynak kitap, okul forması, defter, diğer kırtasiye giderleri, yemek ve servis ücreti ile birlikte asgari ücreti bulduğunu ifade etti.

 KAYNAK KİTAPLAR ORTALAMA 500 TL

Okul masraflarındaki artışa dikkat çeken Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer; “Okul masrafları Asgari ücrete yaklaşmış durumda. Ülkenin gerçek enflasyonunun fiyatlara yansıması özellikle kağıt ürünlerindeki dışa bağımlılık okul masraflarını her sene ikiye katlıyor. Ders kitapları devlet tarafından karşılansa da içeriğindeki yetersizlik ve merkezi sınavlara uyumsuz oluşu velileri kaynak kitaplara yönlendiriyor. Bu kaynak kitaplar da ortalama ders başı; 500 TL tutuyor. “diye konuştu.

SERVİS VE YEMEK EN BÜYÜK GİDER

Servis ve yemek ücretinin en büyük giderlerden olduğunu belirten Şube Başkanı Barış Özer; “Okul formaları, defter ve diğer kırtasiye malzemelerinin yanında bir öğrencini en büyük masraflarından bir tanesi de yemek ve servis ücretleridir. Bütün bu kalemleri üst üste koyduğumuzda ortalama bir öğrencinin okula başlama maliyeti bir asgari ücrete eş değerdir. Üstelik yıl içinde ortaya çıkacak diğer masraflar bu hesaplamaya dâhil değildir. Bu hesapla çocukları ilkokula başlayacak asgari ücretli bir anne babanın Eylül ayında başka hiçbir şeye harcayacak parası kalmamaktadır.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

 

 

Marka Flower Çiçekçi