Oy birliğiyle karara bağlandı

Yayınlama: 28.12.2020 10:33
A+
A-

Edirne Belediye Meclisi 2020 Yılı 3. Olağanüstü Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 1 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplantıya geçmeden önce Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, ilk Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan Barış Antlaşması’nın mimarı, Edirne Milletvekili ve Edirne’nin fahri hemşehrisi İsmet İnönü’yü ölümünün yıldönümünde rahmetle yad etti.

Pandemi nedeniyle bütün dünyanın ve ülkemizin çok zor günler geçirdiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Son iki ayda 2. dalga diye nitelendirdiğimiz pandemi nedeniyle gerçekten hepimiz çok zor günler geçiriyoruz. Hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan. Tabi ki insan sağlığı her şeyin önünde, insan sağlığının önüne koyabileceğimiz hiçbir değer yok. Her türlü ekonomik değer insan sağlığının gerisinde. Kuşkusuz yaşamında bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Devletimizin, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlara Edirne’de hepimiz uyduk, uymaya da devam edeceğiz. 8 Mart’tan bu yana Edirne Valiliği ile ortaklaşa bir senkronizasyon içinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara 10 aydır hiç ara vermedik. Sayın Valimizin Başkanlığında kurmuş olduğumuz dezenfeksiyon ekipleri gerek sırt pompaları, gerek tankerlerle, gerek traktörlerle veya diğer araçlarla ilk günden bu yana evlerde, açık alanlarda, ortak alanlarda müthiş bir dezenfektan çalışması gerçekleştirdi, gerçekleştiriyor. Bu konudaki kararlılığımız tam” diye konuştu.

Çok uzun bir süre Edirne’de vakaların, ülke genelindeki vaka ortalamalarının çok altında olduğunu belirten Gürkan, “Ama bu son dalga bütün şehirler gibi, bütün dünya gibi bizi de sarstı. Çok şükür vaka sayısı bugünlerde tekrardan düşüşe geçti. Ama bu tedbirleri elden bırakmamamız ve tedbirleri gevşetmememiz sayesinde gerçekleşti. Yine her yerde temizlik, mesafe ve maskeye mutlak suretle uymamız gerekiyor. İlk günden bu yana almış olduğumuz tedbirler, almış olduğumuz malzemeleri (maske, dezenfektan, kolonya gibi) bütün vatandaşlarımızla paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz” dedi.

Ekonomik olarak bütün dünyanın zor günler yaşadığını belirten Gürkan, “Tahakkuk – tahsilat oranlarımız yüzde 50’nin altına düştü. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu zor durumu biliyoruz. Tabi ki belediyelerin bu hususta farklı bir pozisyonu, farklı bir davranışı var. Tapu işlemlerini 6 ay durdursanız hiçbir şey olmaz ama sağlık işlerini durduramazsınız, suyu durduramazsınız, yollar bozuk, vatandaş isyan eder, durduramazsınız. Belediyelerin parası olsa da olmasa da personeli olsa da olmasa da mutlak suretle gecikmeden yerine getirmesi gereken hizmetleri var. Bir taraftan pandemi ve ekonomik şartlar ile mücadele ederken diğer taraftan bu hizmetleri eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. Mutlaka eksiklerimiz, kusurlarımız, hatalarımız vardır. Af ola. Ama biliniz ki Edirne Belediyesi ilk günden bu yana bütün personeliyle ki ikinci dalgada birçok personelimizin COVİD-19 testinin pozitif, beraber çalıştıkları arkadaşlarının da temaslı kategorisinde karantinaya girmiş olmasına rağmen ekiplerimiz,  gece-gündüz demeden 7/24 esası ile çalıştılar, çalışmaya da devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi