RESTORASYONU TAM 4 YIL SÜRDÜ

Yayınlama: 13.08.2022 10:16
A+
A-

 VALİLİK BİNASI BİR TÜRLÜ AÇILMADI

ÇEVRE DÜZENLEMESİ 1 YILDA BİTECEK Mİ?

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçesinde bulunan tarihi Tekirdağ Valiliği Hizmet Binası restorasyonu 4 yılda tamamlanabildi.

Binada restore işlemleri tamamlanırken, çevre düzenlemesi ve otopark yapımı işleri hala devam ediyor. Yüklenici firmaya 23.11.2018’de yer teslimi yapılmasından bu yana restorasyon işlemleri ancak tamamlanabildi.

23.11.2018 TARİHİNDE YER TESLİMİ YAPILMIŞTI

Valilik Hizmet Binası Restorasyon Yapım işinin 18.10.2018 tarihinde ihalesi yapıldı. 19.11.2018 tarihinde yüklenicisi Arşimet İnş. Turz. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. ile sözleşme imzalandı ve 23.11.2018 tarihinde yer teslimi yapılmıştı.

SELANİKLİ MUTASARRIF HÜSNÜ BEY TARAFINDAN YAPILDI

1912 yılında Selanikli Mutasarrıf Hüsnü Bey tarafından Hükümet Konağı ve Valilik olarak yapılan bina günümüzde de Tekirdağ Valiliği olarak kullanılmaktaydı. Restorasyon sürecinde Tekirdağ Valiliği, 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan binaya taşınmıştı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi