Sessiz katil yatak odanızda

Yayınlama: 24.12.2018 11:14
A+
A-

Tekirdağ Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Başkanlığında toplanarak alınan kararlarla vatandaşları uyardı. Bu uyarılar arasında “Bacaları temizleyin, şofbenleri bacaya bağlayın. Soba ve şofben yakılan yerleri havalandırın. Yatmadan önce sobalarınızı söndürün.” yer aldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Aytekin Uluhan, Devlet Hastanesi Baştabibi Çetin Kirezli, Sağlık Merkez İlçe Tabibi Özgür Özyılmaz, 8. Mekanize Tugay Komutan İbrahim Canbolat, Serbest Hekim Mehmet Berkyürek ve Serbest Eczacı Ayşen Ziya’da oluşan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi ülkemizde yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca ve başka kaynaklı zehirlenmelerin her yıl kış aylarında ve özelikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığını ve can kayıplarına neden olduğunu açıkladı.

Kurul özellikle lodos esen günlerde gerekli tedbirleri alarak halkımızın bu konuda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim verilmesi, yerel yönetimlerle iş birliğine gidilerek özellikle lodos esen günlerde halkı uyaran anonsların yapılarak, şu hususlara dikkat edilmesinin sağlanmasını istedi:

Lodos esen ve etkili olduğu günlerde mümkünse soba yakılmamalı

Yanan soba yatmadan önce mutlaka söndürülmeli

Soba yakılırken aşırı doldurulmamasına özen gösterilmeli

Soba yakılan yerin sürekli havalandırılması sağlanmalı

Bacalar düzenli olarak temizletilmeli standarda uygun ve yalıtımlı olmalı

Baca boyu çatının en üst noktasından 1 metre daha yüksekte olmalı

Şofben mutlaka bacaya bağlanmalı

Şofbenin kullanıldığı yere zehirlenme olmaması için sürekli temiz hava girmesi sağlanmalı

Gaz kaçaklarına karşı uygun yerlerde konutlarda dedektör bulundurulmalı

Acil sağlık sorunlarında 112 numaralı telefondan acil yardım servisi aranmalı

Doğalgaz içinse 187 numaralı telefona başvurulmalı

Habertrak/Özlem İnan

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi