Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Tekirdağ Birey Özel Eğitim Kursu, sınava hazırlanan öğrencilerin aileleri için bir seminer düzenledi. Seminerde kursun işleyişi hakkında velilere bilgilendirmede bulunuldu.
Tüm velilere açılan elit analiz ölçme değerlendirme sistemi tanıtıldı. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminer, öğrenci başarısında aile desteğinin önemine dikkat çekti.

Velilere, Birey Kursu’nun eğitim sistemi, öğrenci takibi, deneme sınavları ve rehberlik hizmetleri hakkında detaylı bilgi verildi. Kurumun, öğrencilerin hem akademik hem de psikolojik olarak desteklendiği kapsamlı bir yapı sunduğu aktarıldı.
Tüm velilere açık olarak tanıtılan Elit Analiz sistemiyle, öğrencilerin deneme sınavlarındaki performansları detaylı olarak analiz ediliyor. Bu sistem sayesinde öğrenciye özel gelişim planları hazırlanarak, başarıya giden yolda daha bilinçli adımlar atılması sağlanıyor.
Seminerde iki önemli isim de ailelerle buluştu.
KAYGIDAN DESTEĞE: SINAV SÜRECİNDE EBEVEYNLİK
Uzm. Dr. Begüm Demirci Şipka (Çocuk ve Genç Psikiyatristi), kaygıdan desteğe: sınav sürecinde ebeveynlik başlıklı konuşmasında sınav kaygısı ile baş etme yollarını ve ailelerin çocuklarına bu süreçte nasıl destek olabileceğini anlattı.
“Kaygıdan Desteğe: Sınav Sürecinde Ebeveynlik” başlıklı sunumda sınav döneminde
öğrencilerin yaşadığı kaygı ve ebeveynlerin bu süreçteki kritik rolü ele alındı.
Kaygının çoğu zaman mükemmeliyetçilik, değersizlik hissi, gerçekçi olmayan hedefler ve
genetik yatkınlıkla ilişkili olduğu vurgulandı. Belirtiler arasında unutkanlık, dikkat
dağınıklığı, huzursuzluk, umutsuzluk ve sınavlardan kaçınma yer aldı.
Ebeveynlere yönelik önerilerde ise çocuğu yargılamadan dinlemek, çabasını takdir etmek,
sürece odaklanmak ve şefkatli bir rehberlik sunmak öne çıktı. Çocuğun motivasyonu
içselleştirmesi için sorumluluk verilmesi gerektiği belirtildi.
Ayrıca verimli ders çalışma için planlılık, hedef koyma, zamanı düzenleme, tekrar etme ve
uygun ortam hazırlığının önemine değinildi. Aşırı müdahale, sorunları görmezden gelme ve
gerçekçi olmayan beklentilerin ise süreci olumsuz etkilediği aktarıldı.
Nur Erdem Özeren, ise eğitim şart mı? sınava hazırlanmasak olmaz mı? başlıklı sunumuyla sınavların öğrencilerin hayatındaki yeri, amaçlı öğrenme ve motivasyon üzerine velilere farkındalık kazandırdı. Habertrak/Zekiye Türkkan