Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
ULAŞIM ZAMMI ESNAFI İSYAN ETTİRDİ

ESNAF YÜZDE 50 ZAM İSTİYORDU

İŞTE YENİ TARİFE
Tekirdağ’da ulaşıma yapılan 2023 zammı şoför esnafı tarafından yeterli görülmedi. UKUME’den 2023 yılı zammı T ve S (ticari plakalı araçlar) için yüzde 30, TETUS ve M (şehir içi toplu ulaşım- otobüs minibüs) için yüzde 36 olarak genel kuruldan geçti. Böylelikle Tekirdağ’da şehir içi ulaşımda tam bilet 8.5 TL’ye çıktı. Yüzde 50 zam talep eden şoför odalarının talebi karşılanmayınca esnaf isyan etti.
Akaryakıt ve işçi giderlerindeki zamma göre ulaşıma zam yapılması gerektiğini söyleyen Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan; “28.12.2022 tarihinde yapılan UKOME toplantısında bizler şoförler odaları başkanları olarak T, M, S, ticari plakalarda talep ettiğimiz yüzde 50 zam talebimiz UKOME tarafından S ve T plakaya yüzde 30, TETUS ve M plakalı ticari araçlar için yüzde 36 olarak genel kuruldan geçti. Şoför odaları başkanları olarak verilen bu zamların yetersiz olduğu aşikardır. Ülkemizin yıllık enflasyonu yüzde 90 civarında, asgari ücretin yüzde 100 arttığı, motorin yüzde 100, lastik ve sigorta masraflarının yüzde 17 arttığı bir dönemde esnafımıza 2022 yılında verilen yüzde 75’lik zam kararı esnafımızı çalışamaz duruma getirmiştir. 2023 yılında odalarımıza bağlı üyelerimiz bu sebeplerden dolayı bu şartlarda çalışamayacaklarını ifade etmektedirler. “diye konuştu.
Basın açıklamasına Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, Çorlu Şoförler Odası başkanı Naim Sabancı, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As,Malkara Şoförler Odası Başkanı İsmail Şen, Hayrabolu Şoförler Odası Başkanı Muzaffer Gülay, Muratlı Şoförler Odası Başkanı Ehliman Kılalı, Şarköy Şoförler Odası Başkanı Sedat Demiray, Saray Şoförler Odası Başkanı Murat Ertekin ve şoför esnafı katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek