DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

“Sosyal yaşamın kalbi olacağız”

Yayın Tarihi: 20 Temmuz 2018 | Son Güncelleme :

20 Temmuz 2018 - 12:17

“Sosyal yaşamın kalbi olacağız”

Toplantı salonundan sergi salonuna, konserlerden davetlere kadar tüm kurumların kullanımına açık bir Kültür Merkezi’nin, yakın zamanda Tekirdağ’a kazandırılacağını belirten İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Cömertler “Beni çok heyecanlandıran ve Tekirdağ’da bugüne kadar olmayan bir proje. İlimizin en büyük salonu bu merkezde faaliyet verecek. Tekirdağ yakın zamanda Türkiye’nin gıpta ile baktığı şehirlerden biri olacak inanıyorum” dedi.

Kültür Merkezi’nde bulunan salonlar ve sergi alanları hakkında bilgi veren Cömertler “Bizim Kültür Merkezimizde salonlarımız var. Mesela Tekirdağ Türkiye’nin en yeni salonlarından birine kavuşuyor. Orkestra çukuru dediğimiz bir çukurla birlikte. Güzel Sanatlar Lisesi’nden somut örneğini vereyim. Gelip orada konser verecek. Salona misafirler geldi. Öğrencilerimiz sahneye çıkmaya gerek kalmadan, orkestra çukuru aşağıya inecek, öğrencilerimiz orkestra çukuruna binecek ve sistematik olarak yukarı, sahneye çıkacaklar. Burada bizim sanatçı dinlenme, çalışma salonlarımız olacak. Kulislerimizle birlikte çok komplike bir bina. 500 kişilik bir salon Tekirdağ’ın en büyük salonu. Hiçbir ses ve ışık sistemi dışarıdan almaya gerek duyulmadan o binada gerçekleştirilebilecek. Şimdi insanlar diyebilir. ‘500 kişilik salon bize çok büyük biz 150-200 kişiyle toplantı yaparız.’ O da var. O büyük geldi derseniz 60 kişilik salon var. Beni çok heyecanlandıran ve Tekirdağ’da bugüne kadar olmayan bir proje.” dedi.

 “DEVLET TİYATROLARI TEKİRDAĞ’A GELECEK”

Toplantı salonundan sergi salonuna, konserlerden davetlere kadar tüm kurumların kullanımına açık bir Merkez olacağını belirten Cömertler “Biz artık devlet tiyatrolarının da sözünü alma aşamasındayız. Devlet tiyatrolarının da Tekirdağ’a gelme durumu olacak. Biz Konya’da çalışırken öğrencilerimizle gider devlet tiyatrolarını izlerdik. Televizyonda gördüğümüz sanatçıları canlı izleme imkânı yakalardık. Devlet tiyatrolarından yetkili arkadaşlarla görüştük toplantılar yaptık. ‘Biz buna hazırız’ dedik. Sayın valimiz, vekillerimiz bu konuda bizi desteklediler, yanımızda durdular. O gelen ekip de ‘Tekirdağ da devlet tiyatrolarının sahne alması için uygundur’ raporu verdiler. Tekirdağ’daki kurumlarımızın hepsine hizmet eden bir sahne olacak. Fuaye alanlarımız var 200 metrekare kapalı alanlarımız mevcut. Hem toplantılarını yapacaklar hem de gelip sergilerini açacaklar. Sergi salonlarımız var, insanların dışarıda sergi yapmalarına gerek yok. Dışarıda da sergi salonlarımız var tabi. Denize sıfır. Çocuk kütüphanemiz de buraya taşınacak. Hepsi aynı anda açılacak ve hizmete girecek. Tekirdağ’da böyle bir proje daha önce görmedik ve ben bunun heyecanını yaşıyorum. Tiyatro da oynadım çocukken çocukluğumuzdaki o salonların eksikliğini inşallah Kültür Merkezimizdeki salon dolduracak.” diye konuştu.

“TEKİRDAĞ, TÜRKİYE’NİN GIPTA İLE BAKTIĞI ŞEHİRLERDEN BİRİ OLACAK”

Tiyatral anlamda Tekirdağ’ın önemli bir salona kavuşacağını belirten Cömertler “Biz bakanlığımızla da görüştük kültürel anlamda kurslarımızın artırılmasıyla ilgili Araştırma Genel Müdürlüğü’nün, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzün kurslarını Tekirdağ’a davet ettik. Yazıyla yazdık ama yakın zamanda valimizle, vekillerimizle gidip onların desteğini alacağız. Tiyatral anlamda Tekirdağ en önemli salonlarından birine kavuşacak. Tekirdağ yakın zamanda Türkiye’nin gıpta ile baktığı şehirlerden biri olacak inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“KÜLTÜR MERKEZİNİN KORUYUP GELİŞTİRİLMESİ GEREKİR”

Kültür Merkezi’nin yapımı kadar koruyup geliştirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Cömertler “Tekirdağ yarını olan bir şehir. ‘Burası bizim değil, burası sizin eviniz’ diyorum ben herkese. ‘Lütfen gelin kullanın’ diyoruz. Bu bizim asli görevimiz. Tekirdağ’a yapılacak güzel işlerden biri bu proje. Otopark sorunu ise Kültür Merkezi’nin 50-60 kişilik bir otoparkı var. Çevresinde de park yapılabilecek yerler var. Binanın dışında geniş bir kullanım alanı olsa değerlendirilebilir. Ama binanın altı tamamen otopark yapıldı ancak bu kadar değerlendirilebildi. İlk gördüğüm zaman benim de aklıma ilk gelen otopark idi. Ama alt tarafı otopark oldu sıkıntısı azalacak. Kültür Merkezi çok şehrin dışında değil, yürüme mesafesinde. Bugün hiçbir özel şirketi böyle bir yatırım için buraya getiremezsiniz. Bu devlet gerçekten güçlü, köklü bir devlet. Bu yapıldı bitti. Bunu korumadıktan, geliştirmedikten sonra olanın da kıymeti yok.” ifadelerini kaydetti.

Habertrak/Özlem İnan

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.