“SOYDAŞLARIMIZ İLE AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ”

Yayınlama: 28.12.2021 12:37
A+
A-

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından hazırlanan Balkanlar Belgeseli’nin gala gecesi gösterimi yapıldı. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan galaya çok sayıda davetli katıldı.

Belgesel gösterimi öncesi açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu; “Bizden ayrı gösterilmeye çalışılan Balkanlar Türkiye’dir. Türkiye ise balkan topraklarıdır. Biz et ve tırnak gibiyiz. İki cihandaki ay ve güneş gibiyiz.”diye konuştu.

Göçe zorlanmış Balkan Türklerinin hikayesinin anlatıldığı belgesel beğeni topladı.

Ülkü Ocakları’nın Balkanlar meselesi konusunda çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu; “Balkanlar meselesi ile ilgili birçok çalışmaya imza attık. Balkanlar meselesini Ülkü Ocaklarına vizyon edindirmeye çalıştık. Çalışmalarımızı sürdürürken fark ettik ki Balkanlar Ülkü Ocakları için sadece bir vizyondan ibaret olmamalıdır. Balkanlar ve orada Türk kalabilmek için bugün dahi mücadele gösteren soydaşlarımızın direnişi bizim aktarmaya ve yaşamaya çalıştığımız Türklük davasının ta kendisidir. Bu dava ne dinimi veririm, ne de dilimi veririm diyenlerin davasıdır. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in “insanlık aleminin en şerefli ailesi Türk Milletidir” diyenlerin benimsedikleri dava gibi. Bu dava Sarı Saltuğun torunlarının davasıdır. Bu dava Şükrü Paşa’nın, Gazi Mustafa Kemal’in, Doktor Sadık Ahmet’in, Belene kamplarında çilenin binini bin eden kahramanların davasıdır. Davaları ise Türk Kalabilmek ve Müslüman olarak yaşayabilmektir. İşte bu ruh bizlere Anadolu’nun kapısını aralamıştır. Bu ruh İstanbul’u fetheden, Viyana kapılarına kadar dayanan 3 kıtaya yayılan atalarımızın ruhudur. Bu ruh cephanesi bittiği halde süngü tak komutu ile düşmanın üzerine “Allah Allah” nidaları ile yürüyen şehadete koşarak giden Türk Milletinin ruhudur. İşte bu yüzden bizden ayrı gösterilmeye çalışılan Balkanlar Türkiye’dir. Türkiye ise balkan topraklarıdır. Biz et ve tırnak gibiyiz. İki cihandaki ay ve güneş gibiyiz. Birbirine büyük bir aşk ile bağlı birbirinden ayrılamayan sevgili gibiyiz. “şeklinde konuştu.

“2 MİLYONA YAKIN SOYDAŞIMIZ İLE AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ”

Balkanlardaki Türkler ile aynı duyguların paylaşıldığını ifade eden Zıvalıoğlu; “Bugün bizlere uzak gösterilmeye çalışılan Balkanlardaki 2 Milyon soydaşımız hasret ve özlemle Türkiye’ye aidiyet hissetmektedir. Balkanlarda kar yağsa burada üşüyen biz oldukça, Türkiye’de bizim ayağımıza diken batsa orada canı acıyan soydaşlarımız var oldukça bu sevda ertelenemez.” diyerek sözlerini tamamladı. Balkanlar Belgeseli gösteriminin ardından belgeselde hayat hikayelerini anlatarak destek olanlara plaket takdim edildi.

Gala gecesine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, MHP İl Başkanı İlker Yücel, İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları ilçe başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi