Tarihi panayırın değişmez Pişmaniyecisi

Yayınlama: 16.09.2019 10:58
A+
A-

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Kırklareli’nin Pehlivanköy İlçesi’nde, Belediye Başkanlığı’nca bu yıl 110’uncusu düzenlenen “Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı’nda” stant açan İzmit’in meşhur Konak Pişmaniye üreticisi Sinan Alyaprak, bu sene de geleneği bozmayarak aynı yerde yerini aldı.

Tarihi Panayırın değişmez seyyar pişmaniyecisi Konak Pişmaniye Sahibi Sinan Alyaprak, bu yılda “Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı’nda” stant açtı.

İzmit’in meşhur Konak Pişmaniye üreticisi Sinan Alyaprak, “Pişmaniyede de uzun ömürlü olması için glikoz kullanırlar. Ama ben kesinlikle glikoz kullanmıyorum” dedi.

Trakya genelinde tüm festival etkinliklerini takip ettiğini söyleyen pişmaniye üreticisi Sinan Alyaprak, festival alanında halkın gözü önünde aynı anda üretim yapıp, satan tek pişmaniyeci olduklarını söyledi.

Pişmaniye Kenti İzmit’te 33 yıldır pişmaniye imalatı ve satışı ile ilgilendiğini belirten Alyaprak; “11 yaşından bu yana pişmaniye yapıyorum ve satıyorum. Köftede, bazı yemeklerde olan hileler pişmaniyede de var. Örneğin köftenin kabarması için karbonat atarlar. Pişmaniyede de uzun ömürlü olması için glikoz kullanırlar. Ama ben kesinlikle glikoz kullanmıyorum’ dedi.

Alyaprak, yapımında glikoz kullanılan pişmaniyenin boğazı yaktığını, alıcıların bu şekilde pişmaniyenin nasıl olduğunu anlayabileceklerini belirterek; “Pişmaniyenin duruşundan bile taze olup, olmadığı anlaşılır. Pişmaniyeyi alacak kişi parmağı ile dokunduğunda pişmaniye yumuşaksa tazedir. Ama sertse bayatlamıştır. Taze pişmaniye tel tel olur ama bayat pişmaniye tel tel olmaz. Pişmaniye yendiği zaman boğazı yakıyorsa ve yiyenin içi çabuk bayılıyorsa o pişmaniyede glikoz kullanılmıştır. Biz burada halkın gözü önünde aynı anda üretim yapıp, satıyoruz. Maliyeti yüksek olmasına rağmen sanırım bu şekilde çalışan tek pişmaniyeci bizizdir” dedi.

Habertrak/Metin Karakuş

#ilangovtr
Basın No
Marka Flower Çiçekçi