DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

TEKİRDAĞ’DA BİR İLK; ET MÜZESİ

Yayın Tarihi: 07 Şubat 2025 | Son Güncelleme :

07 Şubat 2025 - 15:21

TEKİRDAĞ’DA BİR İLK; ET MÜZESİ

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Sugar Chefs restoranı etlerini özel Et Müzesi dolabında himalaya tuzu ile 27 gün fermente ederek pişirilmeye hazır hale getiriyor. Tekirdağ’da bir ilk olan Et Müzesi dolabı, müşterilere eşsiz lezzette etlerin sunulmasını sağlıyor. Sugar Chefs Restoranı’nda Et Müzesi’nde fermente edilen etler, tereyağında ızgarada pişirilerek birbirinden lezzetli mezelerle birlikte servis ediliyor.  Süleymanpaşa’da üç şubesi bulunan Sugar Chefs Restoranları, ekonomik menüleri ve fasıl eğlenceleri ile ilgi görmeye devam ediyor.

ETLER HİMALAYA TUZU’NDA FERMENTE EDİLİYOR

Sugar Chefs Restoranları sahibi Tolga Şeker,  27 gün etin fermente edilmesini sağladıkları Et Müzesi dolabının Tekirdağ’da bir ilk olduğunu belirterek; “ Trakya etini kullanıyoruz. Trakya kıvırcığı ve Trakya’nın en özel bölgelerinde yetişmiş danaların etlerini tercih ediyoruz. Antrikot, bonfile, t-bon, dallas gibi ürünleri öncelikle et müzemizde 27 gün boyunca dinlendiriyoruz. Daha sonra 27 günün sonunda fermente edilmiş etlerimizi et dolabına çekip buradan da misafirlerimize sunuyoruz. Et müzemizin özelliği arka tarafında himalaya tuzu bulunur. Et, burada 27 gün dinlendirilir, fermente edilir. Etin suyu, kanı çekilip 27 günün sonunda lokum gibi servise hazır hale gelir. Himalaya tuzunu emen etlerimiz 27 günün sonunda pişirilmeye, servis edilmeye hazır hale gelir. Et müzemiz Tekirdağ’da bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Izgarada tereyağında pişirilerek misafirlerimize etlerimizi servis ediyoruz.” diye konuştu.

 

 

ET ÇEŞİTLERİ DAMAK ÇATLATIYOR

Et türlerinin çok çeşitli olduğunu ifade eden Tolga Şeker; “Et türlerimiz çok çeşitli. Tavuk kanadı, külbastı, kuzu lokum, pirzola, Dallas Steak, New York Steak, antrikot, t-bon, rayiç, bonfile, satır köfte, kasap köfte, kaşarlı köfte, sucuk çeşitleri reyonumuzda bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

MEZE ÇEŞİTLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Meze çeşitlerinin çok geniş olduğunu dile getiren Tolga Şeker; “Sugar Chefs’i özel yapan bir diğer şey de meze çeşitlerimizin bolluğu. Ortalama günlük 100 çeşit mezemiz çıkmaktadır. antrikot fümesi, sosyete mantısı, Adıyaman sincik peyniri, istiridye mantarı, pastırma simidi, kağıtta pastırma gibi özel çeşitlerimiz de bulunmakta. Peynirlerimiz çok çeşitli. Tüm mezelerimiz özenle hazırlanıyor. “dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

 

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.